Δένδιας: 1.400 κατοικίες για στρατιωτικούς, δασκάλους και γιατρούς - Θετική η επίσκεψη Ερντογάν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Την κατασκευή 1.400 κατοικιών ανά την επικράτεια που θα στεγάσουν όχι μόνο στρατιωτικούς αλλά και καθηγητές, δασκάλους και γιατρούς, σε ποσοστό 15%, προανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026 και θα αφορά 500 κατοικίες σε 13 νησιά.
Μιλώντας για την επίσκεψη του Ενρτογάν στην Ελλάδα την χαρακτήρισε «θετική», αλλά όπως είπε «δεν εφησυχάζουμε». Κι αυτό διότι, προσέθεσε, η ουσιαστική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περνά μόνο μέσα από την απόσυρση του casus belli, του τουρκολιβυκού μνημονίου και των θεωριών περί «γαλάζιας πατρίδας».
Απαντώντας, δε, και στα τουρκική μειονότητας στη Θράκη (φράση που είπε ο κ. Ερντογάν και «διόρθωσε» ο πρωθυπουργός) επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, επαναλαμβάνοντας ότι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων «δεν αποτελεί επιλογή οποιασδήποτε κυβέρνησης αλλά συνταγματική υποχρέωση όλων μας».
Σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις επισήμανε ότι καταρτίζεται ένα σχέδιο με ορίζοντα 12ετίας, και συμπλήρωσε ότι όσα προγράμματα υλοποιούνται εκτός αυτού του σχεδίου θα περιοριστούν. Πάντως, προσέθεσε θα συνεχίσουν να υλοποιούνται τα προγράμματα που αφορούν τις κορβέτες, τα Rafalle και τα F35.
Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα
Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



