• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Forever War: Ο Τραμπ πληρώνει ακριβά έναν πόλεμο που ποτέ δεν εξήγησε γιατί ξεκίνησεΦονική κατολίσθηση στην Κίνα: Καταπλάκωσε σπίτια, αγνοούνται άνθρωποι - Δραματικά βίντεο από τη στιγμή της καταστροφήςΡάγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η Ελλάδα αποχαιρέτησε μία σπουδαία κυρία της τέχνης«Είδαμε έναν κύριο πεσμένο»: Πώς έγινε η επίθεση του σκύλου στα Βριλίσσια
δημοφιλές τώρα: «Τάρταλα»: Ίσως ο μοναδικός καφενές στην Κρήτη με εμφιαλωμένα κρασιά και τσικουδιές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.12.2023 12:00
Newsroom
Newsroom

Μητσοτάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Καταργούμε το μονοπώλιο του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist, το πιο έγκυρο παγκόσμιο περιοδικό που ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια πρωτίστως του ελληνικού λαού να αφήσει οριστικά πίσω του τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως: «Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου της κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα».

«Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα, αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Από 1ης/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» συνέχισε.

«Να συγχαρώ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα», είπε ακόμη. 

Με τη σειρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι το «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η (έμμεση) απάντηση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛ.Α.Σ. δε γεννήθηκε για να διασπάσει, αλλά για να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς»

Λέκκας για Κυψέλη: Δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας των κτιρίων - Γιατί εμφανίστηκαν ρωγμές

«Ταξιδιάρα εσύ και αιώνια έφηβη»: Συγκίνησε ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • ιδιωτικά πανεπιστήμια
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr