• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεν είχε δίπλωμα ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε αστυνομικούς στην Αττική ΟδόΤο ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικούΟι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.12.2023 14:10 
Newsroom
Newsroom

Στις «αόρατες διαδρομές» της Αθήνας ο Κασσελάκης: «Στόχος να εξαλειφθεί η αστεγία όταν γίνουμε κυβέρνηση»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  

Τις «αόρατες διαδρομές» στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τον κύριο Μιχάλη, πωλητή της «Σχεδίας» και τον εκδότη του περιοδικού δρόμου, Χρήστο Αλεφάντη, περπάτησε ο Στέφανος Κασσελάκης παραμονές Χριστουγέννων, ενώ συνέφαγε με άστεγους και πρώην άστεγους συμπολίτες μας στο σπίτι της «Σχεδίας».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με σχετικό βίντεο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Ημέρες γιορτής στην Αθήνα. Θέλησα να κάνω τις αόρατες διαδρομές στην πόλη. Τις διαδρομές των αστέγων. Με τον κύριο Μιχάλη, που γνώρισε πώς είναι να είσαι άστεγος στην πρωτεύουσα. Και τον εκδότη του περιοδικού δρόμου 'Σχεδία', Χρήστο Αλεφάντη. Ξεκινήσαμε από τον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, περάσαμε από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (ξενώνας 'Ionis'), Δεληγιώργη, Σοφοκλέους , Πειραιώς, Αγίων Αναργύρων… Καταλήξαμε στο σπίτι της 'Σχεδίας' (Κολοκοτρώνη και Νικίου), όπου μου έκαναν την τιμή να με βάλουν στο γιορτινό τραπέζι τους άστεγοι και πρώην άστεγοι συμπολίτες μας. 'Ανθρωποι που έχασαν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους και προσπαθούν να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, εθνικός στόχος θα είναι να εξαλειφθεί πλήρως η αστεγία. Με σχέδιο. Προσήλωση. Οργάνωση. Και θα το καταφέρουμε».

Ο κ. Κασσελάκης, όπως φαίνεται στο βίντεο, συζήτησε με τον κ. Μιχάλη και τον κ. Αλεφάντη, ευχαριστώντας τους για την ευκαιρία που του έδωσαν να δει από κοντά τις εμπειρίες τους, τονίζοντας τη σημασία που έχει ο κοινωνικός αντίκτυπος που έχει αποκτήσει το περιοδικό δρόμου μέσα σε 11 χρόνια. Ο κύριος Μιχάλης ανέφερε πώς έχασε το σπίτι του, όταν το 2012 ξύπνησε ένα πρωί για να πάει στη δουλειά του και του είχαν κλέψει το φορτηγό, με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του να του ζητά 5 ενοίκια και να του λέει ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι. «Νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Ένα ωραίο μάθημα για τα παιδιά είναι πως οτιδήποτε συμβεί στη ζωή σας, η ζωή δεν τελειώνει ποτέ», είπε ο κ. Μιχάλης. Όταν ήταν στο δρόμο, δεν έχασε μόνο την τροφή και την στέγη, αλλά έχασε και την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όπως είπε και «ήρθε η Σχεδία να συμπληρώσει κι όλα αυτά». 

Ο εκδότης του περιοδικού σημείωσε ότι «πρέπει να συνεννοούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους βάσει των επιθυμιών και των δικών τους όρων και όχι με βάση αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι είναι σωστά γι' αυτούς». Στο γιορτινό τραπέζι που παρακάθισε ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε ευχές που του εξέφρασαν άστεγοι και πρώην άστεγοι συμπολίτες μας, τόνισε ότι «αγαπάω το λαό της χώρας μου και αγαπώ τους ήρωες που είστε εσείς, οι οποίοι εργάζεστε για να μπορέσετε να βοηθήσετε την κοινωνία». «Η επιτυχία που θέλω, είναι της κοινωνίας μας, δεν έχω εμμονή με την καρέκλα, έχω εμμονή με το να αλλάξω τα πράγματα. Θα τα καταφέρουμε», σημείωσε. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»

«Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική

Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • άστεγοι
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr