• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.11.2018 08:48
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Παράλειψη

Πυρετός αντιπαράθεσης (και) για την Υγεία

Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το «Ερρίκος Ντυνάν» και τη συνταγματική αναθεώρηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (Eurokinissi/Κώστας Κατωμέρης)
Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (Eurokinissi/Κώστας Κατωμέρης)

«Κόκκινο» στην πολιτική αντιπαράθεση χτυπούν για την Υγεία και οι αποκαλύψεις για τις... γυψοσανίδες, σε συνδυασμό με τη διάσταση απόψεων κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στη Νέα Δημοκρατία επέλεξε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -και όχι το Μαξίμου-, που αφενός κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για «το ξεπούλημα του “Ερρίκος Ντυνάν”» και αφετέρου σχολιάζει πως η λογική Μητσοτάκη για το Σύνταγμα δεν εστιάζει στη συναίνεση, αλλά ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο.

Η Κουμουνδούρου μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει την οπτική με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προσεγγίζει το θέμα της αναθεωρητικής διαδικασίας και τονίζει πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ σε καθετί που ενδυναμώνει τη λαϊκή παρέμβαση, όπως το αναλογικό εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα, ή, από την άλλη, προστατεύει τους εργαζομένους και τα δημόσια αγαθά.

Παράλειψη

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αυτού του λόγου η ΝΔ έχει ως πρωταρχικό της στόχο την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο κυβερνών κόμμα προκαλεί εντύπωση πως η αξιωματική αντιπολίτευση παραλείπει να αναφερθεί στο άρθρο 86 και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όταν μάλιστα, όπως σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης, αυτοπαρουσιάζεται ως σύγχρονος Δον Κιχώτης που έδινε μόνος του «μάχες» κατά του συγκεκριμένου άρθρου, «τις οποίες μόνο ο ίδιος θυμάται».

Στο ίδιο πνεύμα, η Κουμουνδούρου σχολιάζει καυστικά πως οι αναφορές της Πειραιώς για την αναθεώρηση κατά την προεκλογική περίοδο προκαλούν μόνο θυμηθία, ιδίως όταν εκστομίζονται από τον άνθρωπο που από το 2016 έχει ζητήσει εκατοντάδες φορές εκλογές, ενώ άλλες τόσες τις έχει κερδίσει -όπως λέει- στο μυαλό του... Ειδικά για το θέμα των αποκαλύψεων στον τομέα της Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στη Νέα Δημοκρατία και στο Κίνημα Αλλαγής, που μιλούν για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τα δύο κόμματα «ας εξηγήσουν πρώτα γιατί βρέθηκαν χτισμένα έγγραφα και τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα».

Για παράδειγμα, η Κουμουνδούρου αναρωτιέται εάν είναι λάσπη στον ανεμιστήρα ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» κατέληξε μέσα από μεθοδευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ήταν κοινωφελές ίδρυμα και ως τέτοιο απαγορευόταν εκ του Συντάγματος να εκποιηθεί.

Επίσης, ρωτά εάν είναι λάσπη στον ανεμιστήρα ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς για να βγει σε πλειστηριασμό το κοινωφελές ίδρυμα ή το ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Υγείας πέρασε νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες εξασφάλιζε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού και «παρέσχε» άδεια ιδρύσεως στην Ημιθέα ΑΕ. Τέλος, ρωτά εάν είναι λάσπη στον ανεμιστήρα ότι ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε ψευδώς στην εξεταστική επιτροπή για τον χρόνο σύνταξης της τροπολογίας, με την οποία άνοιξε τον δρόμο για την πώληση του κοινωφελούς ιδρύματος 

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΝΔ
  • Ερρίκος Ντυνάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr