Οικονομικοί εισαγγελείς: Διώξεις για δάνεια 400 εκατ. ευρώ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Τα δάνεια για τα οποία ζητείται η άσκηση της δίωξης ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ με τους τόκους για καθένα από τα δυο μεγάλα κόμματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης έστειλε η οικονομική εισαγγελία μετά το πέρας της έρευνάς της για τα δάνεια των κομμάτων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από μακρά έρευνα κατέληξαν σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα με το οποίο ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος περισσότερων από 100 στελεχών, τραπεζικών αλλά και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.
Η παραγγελία αφορά στην άσκηση της δίωξης για το αδίκημα της απιστίας (για τα τραπεζικά στελέχη) και της ηθικής αυτουργίας για τους υπεύθυνους των κομμάτων αλλά και εκείνους που έβαλαν την υπογραφή τους στις δανειακές συμβάσεις. Τα δάνεια για τα οποία ζητείται η άσκηση της δίωξης ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ με τους τόκους για καθένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί. (Για όσα ρυθμίστηκαν δεν ζητήθηκε η άσκηση της δίωξης).
Για όσα ρυθμίστηκαν δεν ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης, όπως συνέβη με τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τα οποία έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.
Από το αρχείο
Η δικογραφία βγήκε από το αρχείο με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το 2017 και ενώ το 2013 υπήρξε τροπολογία με την οποία αμνηστεύονταν, οι οποίες πράξεις τραπεζικών στελεχών σχετικές με τη χορήγηση δανείων.
Υπενθυμίζεται ότι το παλαιότερο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη έκανε λόγο για δάνεια χωρίς καμία εξασφάλιση προς τα κόμματα απλώς και μόνο με εγγύηση την μελλοντική κρατική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εκτίμηση τριών δικαστικών λειτουργών είναι ότι αυτά τα δάνεια έχουν καταστεί απαιτητά και με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, δηλαδή ουσιαστικά είναι κόκκινα.
Υπό δίωξη βρίσκονται στελέχη από έξι τράπεζες.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



