• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Με κρύο και ηλιοφάνεια η Τετάρτη και η υπόλοιπη εβδομάδα - Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.01.2024 15:15
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής📌 Στο συνέδριο του κόμματος θα συζητηθεί πρόταση για τους ευρωσοσιαλιστές

Κασσελάκης: Αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Στέφανος Κασσελάκης (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Στέφανος Κασσελάκης (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Να ρίξει τους τόνους με τον Παύλο Πολάκη επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την χτεσινή ομιλία του, στην οποία κάλεσε ουσιαστικά τον βουλευτή να σηκωθεί, εάν διαφωνεί με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής 

Σημειώνεται πως στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με αυτή στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 13.01.2024 20:37 
«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ με τη σύγκρουση Πολάκη - Κασσελάκη: Μπορεί να οδηγήσει στη ρήξη;

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει». Ειρήσθω εν παρόδω ανέφερε ότι «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο συνέδριο του κόμματος θα συζητηθεί πρόταση για τους ευρωσοσιαλιστές

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους ευρωσοσιαλιστές μετά από κομματικό δημοψήφισμα όπως έχουν προτείνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης και έχουν ήδη επιχειρηματολογήσει στελέχη όπως ο Γιάννης Ματζουράνης και η Μαρία Ρεπούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο, σημείωσε ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ένα διαχειριστικό κόμμα. Υπενθύμισε βέβαια ότι ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψή του ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ηγετική δύναμη στην ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά πέραν αυτού δέχεται και άλλες απόψεις που θα συζητηθούν στο Συνέδριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κασσελάκης είπε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας καθώς και πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι και η πρόταση για την ακρίβεια όπως και οι άλλες προτάσεις θα είναι πλήρως κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα διαμορφώνει συνολική πρόταση για τη ανασυγκρότηση του κράτους. Θα είναι σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρωεκλογές
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • νομοσχέδιο
  • ειδήσεις τώρα
  • Παύλος Πολάκης
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • ομόφυλα ζευγάρια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr