• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.11.2018 14:18
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Σε κλίμα πόλωσης ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα δοθούν τα επιμέρους πορίσματα και για τις άλλες υποθέσεις που εξέτασε η Επιτροπή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφεία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφεία αρχείου (Eurokinissi)

Σε μια «ιν βίτρο» εξέταση μπαίνει στις 15.00 το μεσημέρι, το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», σε ειδική συνεδρίασή της.

Μέσα σε κλίμα πόλωσης και έντονων κομματικών αντεγκλήσεων από τη στιγμή που το πόρισμα δόθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής στα κόμματα προκειμένου να το μελετήσουν και να καταθέσουν αν το επιθυμούν τις δικές τους προτάσεις, μένει ανοικτή η κουβέντα για το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής. Άλλωστε σταδιακά μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα δοθούν τα επιμέρους πορίσματα και για τις άλλες υποθέσεις που εξέτασε η Επιτροπή, δηλαδή, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις αρθροσκοπήσεις και το φάρμακο, προκειμένου στις 21, το συνολικό πόρισμα να τεθεί υπόψιν του Προέδρου της Βουλής.

Πάντως ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς θα υποστηρίξει ότι η συμφωνία εκποίησης ήταν επωφελής και στην ουσία δεν υπάρχουν ευθύνες για κακούς χειρισμούς.

Στο πρώτο μέρος του πορίσματος της πλειοψηφίας που δόθηκε χθες στους εκπροσώπους των κομμάτων και σήμερα θα απασχολήσει την Επιτροπή, εξετάζεται λεπτομερώς, η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Ουσιαστικά γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» που ταλάνισε το πρώην κοινωφελές ίδρυμα, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλείψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Με βάση τα συμπεράσματα του συγκεκριμένου πορίσματος, κομμάτια του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας, η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα. Πολιτικές ευθύνες καταλογίζονται πάντως στους Δ. Αβραμόπουλο, Α. Λοβέρδο, Α. Γεωργιάδη, και Μ. Βορίδη, υπουργούς Υγείας από το 2006 έως το 2014. Θέματα τίθενται άλλωστε για τις συνέπειες από τη μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και τη μη προσκομιδή από το υπόχρεο ΔΣ του ΚΙΕΝ των αναγκαίων για την ολοκλήρωση τής υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί. Επίσης, σχετικά με τις αργομισθίες προσώπων, που έχουν αναφερθεί σε καταθέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη

«Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα

Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά

Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βουλή
  • εξεταστική επιτροπή
  • υγεία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr