• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.02.2024 16:48
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι είπαν οι φορείς📌 Το νομοσχέδιο δίνει δικαιώματα σε όσους στερούνται

Βουλή: «Ναι» αλλά με ενστάσεις λένε οι φορείς για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών

Ζήτησαν μεταξύ άλλων, την αναγνώριση του δικαιώματος πρόσβασης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Eurokinissi
Eurokinissi

Αρκετές ενστάσεις σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασαν οι φορείς που κλήθηκαν στη Βουλή. Ναι μεν οι περισσότεροι τόνισαν ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς θετική κατεύθυνση, αλλά ζήτησαν μεταξύ άλλων, την αναγνώριση του δικαιώματος πρόσβασης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα, καθώς επίσης και την αναγνώριση της γονεϊκότητας και για τους δύο γονείς.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές, καθώς «ναι» είπαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά. Από την άλλη πλευρά «όχι» είπαν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.

Τι είπαν οι φορείς

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μακρής  εκ μέρους της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας υπογράμμισε πως «η πλειονότητα των ερευνών και η μετανάλυση καταδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει επιπτώσεις στα παιδιά», ενώ η Χριστίνα Κανάκα (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού) τόνισε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι το φύλο γονέα που καθορίζει τον βαθμό φροντίδας. Ωστόσο, όπως είπε υπάρχει και η διαφορετική επιστημονική άποψη, αλλά τα δεδομένα είναι αρκετά περιορισμένα. «Όταν είναι σε ομόφυλη σχέση εκτός πλαισίου επηρεάζεται η σχέση ενός παιδιού. Όταν είναι εντός πλαισίου και γάμου είναι καλύτερη η κατάσταση του παιδιού. Η ηρεμία στην οικογένεια για τα παιδιά είναι ο κρίσιμος παράγοντας», υπογράμμισε η ίδια, ενώ ο κ. Μακρής είχε προσθέτει ότι ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά ομόφυλων δεν μεγαλώνουν το ίδιο καλά με τα ετερόφυλων δεν συνάδει με τα ερευνητικά δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματέας Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας Κωνσταντίνα Μαγκλάρα συμπλήρωσε ότι οι μελέτες που υπάρχει αποδεικνύουν ότι δεν συσχετίζεται το μεγάλωμα ενός παιδιού από ομόφυλους γονείς με προβλήματα ψηφιακής υγείας σε σχέση με παιδιά που μεγαλώνουν σε ετερόφυλη οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 07.02.2024 15:39
Καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωβουλή: Ανησυχίες για Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου

Το νομοσχέδιο δίνει δικαιώματα σε όσους στερούνται 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Egalite που εκπροσωπεί ΛΟΑΤΚΙ εργαζόμενους στην ΕΕ, Σταμάτης Άνθης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν αφαιρεί δικαιώματα, αλλά δίνει σε όσους τα στερούνται, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ Οικογενειών (NELFA), Ελένη Μαραβέγια σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου δεν  αποκαθιστά την πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ενώ Πρόεδρος των Διεμφυλικών, Άννα Απέργη σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα άτομα.  Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η εκπρόσωπος του «Orlando LGBT+», Έλενα Όλγα Χρηστίδη, τη στιγμή που δύο φορείς εξέφρασαν τη διαφωνία τους. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, μέσω της γενικής γραμματέως Δήμητρας Αγγελής χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου αντισυνταγματικό ενώ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών, Χριστίνα Σκαλούμπακα έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • παρένθετη μητέρα
  • νομοσχέδιο
  • ομόφυλα ζευγάρια
  • Βουλή
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr