• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.02.2024 09:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ο πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει»📌 «Πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου»

Μαρινάκης: Δεδομένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης - Καμία διακοπή ρεύματος στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Παύλος Μαρινάκης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Παύλος Μαρινάκης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο -και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ: «Οι αγρότες, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να τους βοηθήσει, ζητούν να καταβληθεί νωρίτερα για λόγους ρευστότητας. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει για να δώσει με καλύτερο τρόπο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες. Και μετά τη συζήτηση που θα γίνει με τον πρωθυπουργό και τα δημοσιονομικά δεδομένα, να δοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπορέσουν να έχουν μία ρευστότητα και μία διευκόλυνση. Είναι δεδομένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, για τρίτη χρονιά θα φτάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας υποδείξουν και από το αρμόδιο υπουργείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 09.02.2024 11:14
Κλείδωσε για την Τρίτη η συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει»

Τόνισε, ωστόσο, ότι «ο πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει αλλά βασίζονται σε συγκεκριμένες μελέτες και συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων. Περίπου 1 δισ. ευρώ έχει δοθεί από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ενισχύθηκε με 400 εκ. ευρώ και αποπληρώθηκαν χρέη που πήγαιναν πίσω μία δεκαετία», επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντική η παρέμβαση για τη φορολογία των αγροτών, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές, το ρεύμα των αγροτών».

«Πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου»

Αναφερόμενος στους αγρότες της Θεσσαλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «νομοθετήθηκε πλέον ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος και ένα πρόγραμμα για τις ρυθμίσεις των χρεών τους που φτάνει την επταετία. Είναι σημαντικά μέτρα που προφανώς όμως δεν εξαφανίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες».

Επίσης ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες και υπογράμμισε: «Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Παύλος Μαρινάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • ειδικός φόρος κατανάλωσης
  • αγρότες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr