• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νότια Αφρική: Μακελειό μετά από ένοπλη επίθεση σε χόστελ - Τρίχρονο παιδί μεταξύ των 11 νεκρώνΌπλα το σκοτάδι και το κρύο: Η νέα φάση της επίθεσης της Ρωσίας - «Ίσως ήρθε η ώρα να φύγουμε», λένε οι ΟυκρανοίΚακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Οι πέντε περιοχές που ξεπέρασαν τα 200 χιλιοστάΦίλαθλοι του Πανιωνίου κρατούνται σε νοσοκομείο της Τουρκίας - Τους έχουν πάρει κινητά και διαβατήρια
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.04.2019 16:57
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωσης της Αρχής

Υπόθεση Πετσίτη: Για «διαστρεβλωμένες ειδήσεις» μιλά η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (eurokinissi)
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (eurokinissi)

Για διαστρεβλωμένες ειδήσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Αρχή για το Ξέπλυμα σχετικά με τον έλεγχο λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη ροής χρήματος που σχετίζεται με τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, άλλοτε στενού συνεργάτη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απομάκρυνση από την θέση του προισταμένου της Α’ μονάδας της Αρχής για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για διαστρεβλωμένες πληροφορίες και για διαρροές που βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, στελέχη της Αρχής συνδέουν την απομάκρυνση του προϊσταμένου με διαρροές που έγιναν από το τμήμα του, οι οποίες ερευνώνται. Σημειώνεται, ότι  η Αρχή έχει ήδη  αποστείλει στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Πετσίτη, το πρόσωπο του οποίου συνδέεται με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, που βρίσκεται ήδη  στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Όταν οι απαντήσεις αυτές  φτάσουν στην Αρχή , θα διαβιβαστούν στα χέρια των ανακριτών που τις χειρίζονται. 

Η ανακοίνωσης της Αρχής

«Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια.

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες. Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.  

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν   είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.  

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μανώλης Πετσίτης
  • ΔΕΠΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr