• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Πολάκης εκτός ΚΟ με απόφαση ΦάμελλουΣκηνές τρόμου στη Μόντενα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, τέσσερις σοβαρά τραυματίες - Ο οδηγός μαχαίρωσε άνδραΤραγωδία στις ράγες: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από εν κινήσει τρένο στη ΘεσσαλονίκηΤέμπη: Σοβαρή καταγγελία Ασλανίδη - «Δεξαμενές προπανίου κάτω από τη δικαστική αίθουσα στη Λάρισα»
δημοφιλές τώρα: Ποιος ήταν ο 600ός θανατοποινίτης που εκτέλεσε το Τέξας - «Απάνθρωπη ποινή»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.11.2018 15:02
Newsroom
Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση με τον αυταρχικό αχταρμά Μητσοτάκη

«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η αντίθεση του αρχηγού της ΝΔ στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία Αρχείου/Eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου/Eurokinissi

«Μοναδική έγνοια του κ. Μητσοτάκη είναι η συνταγματοποίηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών του και δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με το νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του, καθώς και τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Όσα δηλαδή δεν τόλμησαν ούτε οι εκπρόσωποι των δανειστών να προτείνουν στη διάρκεια του μνημονιακού καταναγκασμού, έρχεται ο ίδιος να προτείνει την προσθήκη τους στον καταστατικό χάρτη της χώρας. Είναι άλλο πράγμα η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, στο πλαίσιο και των κανόνων της ΕΕ, να εφαρμόζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και είναι άλλο αυτό να αποτελεί συνταγματική συνθήκη. Για τη δε φορολογία και τις επενδύσεις, η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της και είναι αδιανόητη μια συνταγματική τροποποίηση που θα της αποστερεί βασικά εργαλεία άσκησης της οικονομικής της πολιτικής».

Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει πως «και βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την εχθρότητά του στη λαϊκή παρέμβαση και στην αναλογικότητα της ψήφου των πολιτών» και προσθέτει: «Η θέση του για σταθερούς 4ετείς πολιτικούς κύκλους της κυβέρνησης, χωρίς την εφαρμογή αναλογικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, που θα λειτουργεί ως δημοκρατικό αντίβαρο στην ισχυροποίηση της κυβέρνησης, αποδυναμώνει το Kοινοβούλιο».

Τέλος, «καμία έκπληξη δεν προκαλεί η αντίθεση του αρχηγού της ΝΔ στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους, αφού είναι απόλυτα συνεπής με τον βαθύ συντηρητισμό της παράταξής του. Όπως έκπληξη δεν προκαλεί και η απουσία αναφοράς στην ομιλία Μητσοτάκη στο όριο θητειών των βουλευτών και στην  υποχρέωση ο Πρωθυπουργός να είναι εκλεγμένος βουλευτής, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να πολεμήσουν τη λογική της κάστας και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της πολιτικής, πράγματα που ποτέ δεν απασχόλησαν την ηγεσία της ΝΔ».

Διαβάστε ακόμη

Η εκπληκτική εμφάνιση του Akyla στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2026 - Δείτε βίντεο

Σκηνές τρόμου στη Μόντενα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, τέσσερις σοβαρά τραυματίες - Ο οδηγός μαχαίρωσε άνδρα

Τραγωδία στις ράγες: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από εν κινήσει τρένο στη Θεσσαλονίκη

Τέμπη: Σοβαρή καταγγελία Ασλανίδη - «Δεξαμενές προπανίου κάτω από τη δικαστική αίθουσα στη Λάρισα»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ανακοίνωση
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr