• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα: Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως «δεν είναι επιχείρηση, είναι πόλεμος»Έρχεται το... κλασσικό ελληνικό καλοκαίρι - Η νέα πρόγνωση ΜαρουσάκηΤραγωδία: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον ΆραχθοKαχυποψία και προειδοποιήσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για την ενίσχυση της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα
δημοφιλές τώρα: Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Η επιχείρηση «Rising Lion» του Νετανιάχου και οι επικίνδυνες υποσχέσεις...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.02.2024 11:45
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Μεγάλος στόχος οι αμοιβαίες επενδύσεις»📌 Μόντι: Υπάρχουν ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία

Μητσοτάκης: «Πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη η Ελλάδα» - Διπλασιασμός του διμερούς εμπορίου πριν το 2030

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων παγκοσμίως απαιτεί συλλογική δράση και συνεργασία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  

«Ελλάδα και Ινδία βρίσκονται πολύ κοντά, οι κοινές μας αξίες όπως η ισχυρή δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο και στην πολυμερή διπλωματία αποτελούν γέφυρα ανάμεσα στις χώρες μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι από το Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 21.02.2024 10:33
Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: «Ιδιαίτερης σημασίας η στρατηγική σχέση των δύο χωρών»

«Μεγάλος στόχος οι αμοιβαίες επενδύσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία μέσω του οικονομικού διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC) είναι σημαντικές και τόνισε χαρακτηριστικά: «εάν κοιτάξετε τον χάρτη θα αντιληφθείτε ότι η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη. Για να επιτευχθεί όμως συνεργασία σε αυτή την γεωγραφική ζώνη θα χρειαστεί να εμπεδωθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή». Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων παγκοσμίως απαιτεί συλλογική δράση και συνεργασία: «Η Ινδία είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού - Ειρηνικού ωκεανού, αντίστοιχα η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό φέρνει τις χώρες μας πιο κοντά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κοινή δήλωση στρατηγικής συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα εφαρμόζεται ήδη και εντόπισε σημαντική πρόοδο στην εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων στους τομείς των επενδύσεων, της άμυνας, της κυβερνοασφάλειας και της αγροτικής ανάπτυξης μεταξύ άλλων. «Βρίσκω στο πρόσωπο του κυρίου Μόντι έναν οραματιστή και έναν αληθινό φίλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών και συγκεκριμένα σε τομείς όπως οι ΑΠΕ, οι υποδομές, η ναυσιπλοΐα και τα logistics. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι αμοιβαίες επενδύσεις είναι ακόμη ένας μεγάλος στόχος, Όπως και η προοπτική να διπλασιαστεί το διμερές εμπόριο ακόμη και πριν από το 2030. Εξάλλου ο έλληνας πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι Ελλάδα και Ινδία αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για το μεταναστευτικό και την κινητικότητα.

Μόντι: Υπάρχουν ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε εκπληκτική ευκαιρία την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην χώρα του, λέγοντας πως οι δυο πλευρές έχουν στόχο να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στις σχέσεις των δυο χωρών. «Υπάρχουν ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία και οι δυο χώρες κάνουν τα απαραίτητα βήματα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Μόντι σημειώνοντας πως παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς της Άμυνας, της κινητικότητας και της μετανάστευσης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η κατάσταση μόνο κλιμακώνει: Νέες εκρήξεις στο βορειοανατολικό Ιράν - «Κάνουμε πόλεμο, όχι επιχείρηση»

Τραγωδία: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο

Times of Israel: Το Ισραήλ προετοιμαζόταν χρόνια για το χτύπημα στο Ιράν - Συμμετείχε και η Μοσάντ

Ο Ανδρέας Κυριακόπουλος, ο μάνατζερ που έχασε τη ζωή του στο μετρό του Συντάγματος – Η ανακοίνωση της εταιρείας PROSPORT

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ινδία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr