• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.02.2024 16:08
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αναλυτικά η ομιλία του κ. Ραγκούση:📌 Υπαρξιακής σημασίας οι ευρωεκλογές📌 Έγιναν τραγικά λάθη

Ραγκούσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας, τόνισε ο κ. Ραγκούσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Γιάννης Ραγκούσης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Γιάννης Ραγκούσης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ιδέα της στροφής προς μια Νέα και Μεγάλη Κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει ξανά σε έναν πλειοψηφικό και κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του κ. Ραγκούση συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες που ήρθαν από μέρος των συνέδρων, όταν εκείνος αναφέρθηκε στην «αλλοδαπή εταιρεία», λέγοντας «όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι έκαναν καλό οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από αλλαδαπή εταιρεία στο εξωτερικό, πιστέψε το».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Ραγκούση: 

Καταρχάς για το γεγονός ότι πηγαίνουμε τώρα σε νέες εκλογές Προέδρου και ΚΕ, έχω πει τη γνώμη μου δημόσια, πρόσφατα και σε ανύποπτο εσωκομματικά χρόνο. Επομένως, είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω και μακάρι εγώ να κάνω λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 24.02.2024 13:37
Εσωκομματικό θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες αποφάσεις - Τα δεδομένα πριν την ομιλία Γεροβασίλη

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πιστεύω βαθιά στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Πιστεύω βαθιά δηλαδή, στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, τις πιο ευγενείς αξίες που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός στο διάβα της ιστορίας του. Tαυτόχρονα, πιστεύω βαθιά ότι η ιδέα της στροφής προς μια Νέα και Μεγάλη Κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει ξανά σε έναν πλειοψηφικό και κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πιστεύω βαθιά ότι οι θεμελιώδεις ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούν να γίνουν και κυρίως μπορούν να στεριώσουν μόνον εάν στηρίζονται από μεγάλα κοινωνικά ρεύματα. Και τέτοιο μεγάλο και πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία είναι το ρεύμα της Κεντροαριστεράς. Ως κεντροαριστεροί αυτοπροσδιορίζονται κατά μεγάλη πλειοψηφία οι προοδευτικοί ψηφοφόροι.

Πιστεύω βαθιά ότι η ελληνική κοινωνία έχει ζωτική ανάγκη τη δύναμη και την ορμή της στρατηγικής συμμαχίας αριστεράς-κεντροαριστεράς, της μόνης μεγάλης κοινωνικής προοδευτικής πλειοψηφίας που μπορεί να την οδηγήσει στην επόμενη Ελλάδα, καθώς και να την αποκόψει από την σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης που καθημερινά αναβιώνει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.

Σε εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ορατό πως με την επιστολή του Προέδρου προς την Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Και το χειρότερο με την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, είναι ότι επιδιώκει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, ώστε αυτές να μην εξουδετερωθούν.

Και μιλώ για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς συντρόφισσες και σύντροφοι. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.

Υπαρξιακής σημασίας οι ευρωεκλογές 

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας. Αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιονεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών κατά αντιστοιχία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027.

Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση.

Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έγιναν τραγικά λάθη 

Προφανώς, με απόλυτο τρόπο θα την σεβαστούμε. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα - πολλά - τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα.

Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τις.

Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το. Τέλος όσες και όσοι θέλετε τώρα και σε συνέχεια της διάσπασης, να στοχοποιήσετε και να συκοφαντήσετε εκείνους που πήραν στην πλάτη τους την αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή τα προηγούμενα 4 χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, κάντε το.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.

Έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών.

Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό. Έκαναν λάθος. Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο. Εμείς το βλέπουμε. Μήνες τώρα. Κι επειδή μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα κατά 50% του συγκεκριμένου διλήμματος, θέλω σήμερα με βάση όλα τα παραπάνω, να σας πω πολύ απλά και πολύ καθαρά συντρόφισσες και σύντροφοι: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

Σας ευχαριστώ.

Πιστεύετε ότι καλώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε νέα εκλογή Προέδρου;
Ναι. Ο Κασσελάκης απέδειξε ότι δεν μπορεί να ηγηθεί Όχι. Ο Κασσελάκης χρειάζεται χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί
η δημοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί
Σύνολο 0 ψήφοι
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
  • Γιάννης Ραγκούσης
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr