• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τελικά το Ισραήλ κατάφερε να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν; Το δίλημμα του ΤραμπΟ Μακρόν ζητά από τον Πεζεσκιάν να «επιστρέψει γρήγορα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»Πρώην συνεργάτης του κυβερνήτη Γουόλζ πίσω από τη δολοφονία της βουλευτού και του συζύγου τηςΔΟΑΕ: Ζημιές σε τέσσερα κρίσιμης σημασίας κτίρια στην πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν
δημοφιλές τώρα: Εθνικιστικός συναγερμός στην Τουρκία: «Προειδοποιούν» ότι είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.02.2024 07:15
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι … ένοικοι στη δεξιά πολυκατοικία

Μέτρα για την ακρίβεια και για τους αγρότες στο «μενού» του υπουργικού συμβουλίου: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την δεξιά ψήφο

Όπως είναι φυσικό θέματα που άπτονται της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (EUROKINISSI)
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (EUROKINISSI)

Η ακρίβεια παραμένει το βασικό πρόβλημα των νοικοκυριών και η κυβέρνηση εστιάζει στην προσπάθεια να τιθασεύσει τις τιμές, θέμα που θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επί τάπητος στην συνεδρίαση θα τεθεί και το αγροτικό θέμα, με την κυβέρνηση να προκρίνει μέτρα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και να δίνει έμφαση στην ευρωπαΐκή διαπραγμάτευση για την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 28.02.2024 19:40 
Δημοσκόπηση OPEN: Η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για Ελληνική Λύση - Τι λένε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εκ νέου να αναφερθεί στη μάχη της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τιμών και την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας, εστιάζοντας και στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Παράλληλα όμως το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και όλες οι παρεμβάσεις είναι κοστολογημένες.

Να σημειωθεί εδώ πως στην χθεσινή δημοσκόπηση της MRB το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών παραμένει η ακρίβεια, ενώ ακολουθούν η υγεία και το ύψος των εισοδημάτων. Μάλιστα επτά στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πήρε λιγότερα μέτρα στήριξης από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, ενώ μόνο ο ένας στους τέσσερις απαντά πως πήρε περισσότερα μέτρα από τις αντοχές της οικονομίας.

Όπως είναι φυσικό θέματα που άπτονται της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Ανάπτυξης τα μέτρα κατά της ακρίβειας και το νομοσχέδιο για την βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Επίσης θα υπάρξει εισήγηση του Κώστα Σκρέκα σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία κυβερνητικής επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σούπερ μάρκετ - ακρίβεια - καταναλωτές

Υπενθυμίζεται πως σε εφαρμογή μπαίνουν από αύριο τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας στο λιανεμπόριο με στόχο την μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα για το μέσο νοικοκυριό. Η εκτίμηση είναι πως στους νέους τιμοκατάλογος που θα εφαρμοστούν στα σουπερμάρκετ θα υπάρχουν μειώσεις κοντά στο 15% σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα (όπως απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.).
Επίσης στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, με την κυβέρνηση να θέλει ανοιχτούς διαύλους με τους αγρότες και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία. Σήμερα θα συζητηθεί το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων αλλά και η ισχυροποίηση του κοινοτικού πλαισίου στους ελέγχους.

«Δεν γίνεται προϊόν το οποίο να μην είναι ελληνικό να βαφτίζεται ως ελληνικό και με αυτόν τον τρόπο να νοθεύεται ο ανταγωνισμός. Και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Κ. Μητσοτάκης. Να σημειωθεί εδώ πως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζεται πως οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν εκτός από το γάλα και τα προϊόντα γάλακτος, στο μέλι, στο κρέας και στα οπωροκηπευτικά.

Από το Μαξίμου εστιάζουν ιδιαίτερα και στη συζήτηση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε κοινή δήλωση των μελών του υιοθετεί ψήφισμα που περιλαμβάνει τις ελληνικές θέσεις. Υπενθυμίζεται πως η ελληνική πλευρά έχει μεταξύ άλλων προτείνει:

  • Ενίσχυση του Γεωργικού Αποθεματικού.
  • Αξιοποίηση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση θεομηνιών.
  • Δημιουργία νέου Ταμείου για την κάλυψη απωλειών που προκαλούνται από την κλιματική κρίση.

Οι … ένοικοι στη δεξιά πολυκατοικία

Το καθαρό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαιώνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB, ωστόσο δεν περνά απαρατήρητο πως ανοδικές τάσεις καταγράφουν κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Nέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην αναγωγή επί των έγκυρων σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης φτάνει στο 10% και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι τέταρτο, έχοντας ξεπεράσει του ΚΚΕ. Η «Νίκη» είναι στο 3,2% και οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,6 %, ενώ σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση στο 1.2 % είναι το κόμμα της κυρίας Λατινοπούλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία για την συσπείρωση των κομμάτων με τη Νέα Δημοκρατία να είναι στο 75.1 % και τις περισσότερες διαρροές - συγκεκριμένα 6.3 %- να είναι προς την Ελληνική Λύση. Δεδομένο βέβαια είναι πως το επόμενο διάστημα από την Πειραιώς θα ενταθεί η προσπάθεια προσέγγισης ενός δεξιού παραδοσιακού ακροατήριου, το οποίο ενδεχομένως να μην είδε με θετικό μάτι κάποιες από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες (όπως το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της εθνικής συνδιάσκεψης της Δ.Α.Π και αναμένεται να αναφερθεί και στις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να μιλήσει και στην Ολομέλεια της Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Οι κομματικές μηχανές στην Πειραιώς δουλεύουν στο φουλ καθώς το συνέδριο του κόμματος θα γίνει από τις 5 ως τις 7 Απριλίου και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη βδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε προσυνέδριο του κόμματος, με τους «γαλάζιους» να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην Bόρεια Ελλάδα που στις τελευταίες εκλογές είχαν αυξημένα ποσοστά κόμματα που κινούνται δεξιά της Nέας Δημοκρατίας

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«True Promise 3»: Το Ιράν απάντησε στο Ισραήλ με πυραύλους και drones - Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέση Ανατολή που «φλέγεται»

Πρώην συνεργάτης του κυβερνήτη Γουόλζ πίσω από τη δολοφονία της βουλευτού και του συζύγου της

«Δεν έκανε εξετάσεις»: Οι απίστευτοι ισχυρισμοί του Δημοσίου για τον αστυνομικό που τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά ότι έχει καρκίνο

Ο βυθός που κατάπιε την αλήθεια: Ζωγραφίζοντας το «ατύχημα» της Πύλου σε 3 λεπτά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ακρίβεια
  • ειδήσεις τώρα
  • αγρότες
  • δημοσκοπήσεις
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr