Τέμπη – Δούκας για σβήσιμο ονομάτων των θυμάτων: «Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Απάντηση για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών έξω από τη Βουλή, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Ο κ. Δούκας σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνει: «Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».
Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. pic.twitter.com/BwJ2NokYR2
— Haris Doukas (@h_doukas) February 29, 2024
Αντιδράσεις
Σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου έσβησαν με πλυστικό μηχάνημα τα 57 ονόματα. Ακολούθησαν αντιδράσεις και το πρωί της Πέμπτης, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου, Ρωξάνη Μπέη με δήλωσή της σημείωσε ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια», ζητώντας παράλληλα συγνώμη από «τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».
Ωστόσο αργότερα, η Ρωξάνη Μπέη με νέα δήλωσή της έκανε γνωστό ότι τα ονόματα σβήστηκαν «μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής». Αμέσως μετά, πηγές του φρουραρχείου σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν σημείωναν ότι η εν λόγω εντολή δόθηκε, «όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».
Η σημαδιακή 2η μέρα του έτους για τον Μαύρο Καβαλάρη – Το 1924 παραιτήθηκε και το 1945 επανήλθε ως Πρωθυπουργός
Η ντροπή της Ελλάδας: Τα αξιώματα που απήλαυσαν όσοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
Τα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες
Θρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



