• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη - Ο αντικαταστάτης του ΑνεστίδηΟ Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο υποθέσεις βιασμού και φόνου«Καμπανάκι» από Ψαρρό: Πιθανό νέο μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών το επόμενο διάστημαΠράκτορες της ICE έφαγαν σε μεξικάνικο εστιατόριο και μετά συνέλαβαν το προσωπικό
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.03.2024 12:14
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Αποπέμπονται ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Ραγδαίες οι εξελίξεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Υπουργείο Εσωτερικών / Eurokinissi
Υπουργείο Εσωτερικών / Eurokinissi

Βρέθηκε, τελικά, η άκρη του νήματος σε ό,τι αφορά τη διαρροή των email προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς φαίνεται ότι αυτά προήλθαν από τον συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος τα προώθησε στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ , Νίκο Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια δόθηκαν στην κα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 15.03.2024 11:14
Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές - «Δεν το επιτρέπει η συνείδησή μου»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κα Ασημακοπούλου γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην είναι υποψηφία στις ευρωεκλογές στον απόηχο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων. «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε».

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της κα Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, καθώς ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραϋπουργεία» δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας

Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ευρωεκλογές 2024
  • ειδήσεις τώρα
  • Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
  • Ευρωεκλογές
  • Νέα Δημοκρατία
  • υπουργείο Εσωτερικών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr