Τι αναφέρει η ΝΔ για την συμφωνία κυβέρνησης-Εκκλησίας
«Τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα, ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών, δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.
Πρόσθεσε ότι τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ' επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος».
Πώς εξευτελίστηκαν χιλιάδες Ιταλοί που πήραν μέρος στη Μάχη της Κρήτης – Μια πτυχή της Ιστορίας που έχει ξεχαστεί
Χωρίς εργαζόμενους ξεκίνησε η τουριστικό σεζόν στη Χαλκιδική - «Επίδομα εργασίας» ζητούν οι εργοδότες
Ποια «μηνύματα» παίρνει η κυβέρνηση από τις δημοσκοπήσεις - Πόσο αλλάζουν τα νέα κόμματα το τοπίο
Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν: Επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» η Ουάσινγκτον - «Αγκάθι» τα πυρηνικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




