• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχουςΣυνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας στο Παλαιό Φάληρο για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφίαΣοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστριαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.05.2024 17:19 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι πρέπει να κάνουν οι εκλογείς

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησαν οι παραλαβές φακέλων - Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι

Ο φάκελος φέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Intime News
Intime News

Ξεκίνησε να φτάνει στους ψηφοφόρους που αποφάσισαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024, το σχετικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 10.05.2024 14:40
Κασσελάκης για ΛΑΡΚΟ: «Οι 700 οικογένειες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι αριθμοί - Κύριε Μητσοτάκη συναντήστε τους εργαζόμενους»

Οι ψηφοφόροι που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εγγραφή τους στην πλατφόρμα ώστε να ψηφίσουν με την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενημερώνονται με mail ή sms ώστε να παραλάβουν το υλικό, μέσω courier.

Η παραλαβή των φακέλων αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Να σημειωθεί πως κάθε ψηφοφόρος που θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο, θα παραλάβει έναν φάκελο, που περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους.

«Ο ένας φάκελος «θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, είναι σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας στον ΑΝΤ1.

Τι πρέπει να κάνουν οι εκλογείς

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε σήμερα οδηγίες στους ψηφοφόρους που θα παραλάβουν το σχετικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μόλις παραλάβει τον φάκελο ο εκλογέας, θα έχει επίσης μία υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι αυτός ο ίδιος ψηφίζει. Αν θέλει μπορεί να κάνει αυτή τη δήλωση μέσω του gov.gr οπότε δεν απαιτείται και κάποια φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου. Εάν δεν το κάνει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να έχει και φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου, δηλαδή ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης», εξήγησε.

Ο ψηφοφόρος, αφού συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, θα το βάλει στον φάκελο ψηφοφορίας. Στη συνέχεια θα βάλει τον φάκελο ψηφοφορίας στον απαντητικό φάκελο μαζί με το ταυτοποιητικό και την υπεύθυνη δήλωση και θα καλέσει την εταιρεία που του παρέδωσε τον φάκελο να τον παραλάβει.

Εντός επικράτειας, οι εταιρείες ειδοποιούν τους εκλογείς ότι μπορούν να καλούν μέχρι τις 3 Ιουνίου για να είναι εγγυημένη η παράδοση, ή θα παραδίδουν οι ίδιοι τον φάκελό τους στα γραφεία των εταιρειών μέχρι τις 4 Ιουνίου. Εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους

Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»

Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ευρωεκλογές
  • επιστολική ψήφος
  • υπουργείο Εσωτερικών
  • ψηφοφόροι
  • ευρωεκλογές 2024
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr