• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»Κύπρος: Αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ακρωτήρι οι κάτοικοι - «Έχουμε περάσει πόλεμο, αυτά δεν είναι τίποτα»Κολωνός: Για ενδοοικογενειακή βία και όχι για τον θάνατο της 31χρονης Νεκταρίας προφυλακίζεται ο σύντροφός τηςΧάος στον Λίβανο: Μαζική αποχώρηση κατοίκων από τη Βηρυτό μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ
δημοφιλές τώρα: Εθνική Τράπεζα: Η δωρεάν υπηρεσία που καταργεί από 1/4 - Το SMS που λαμβάνουν οι πελάτες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.05.2024 21:58 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα📌 Για Βόρεια Μακεδονία: Φληναφήματα και πυροτεχνήματα📌 Για Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Δεν γίνεται να τους φιμώσουμε αλλά δεν θα συζητήσουμε κάτι που υπεκφέυγει από όσα έχουμε συμφωνήσει

Βορίδης για Ράμα: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβάται» - Τι είπε για Βόρεια Μακεδονία

Όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Μάκης Βορίδης (Eurokinissi)
Μάκης Βορίδης (Eurokinissi)

Η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, οι σημερινές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και η αυριανή επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα τέθηκαν επί τάπητος από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Και πρώτα, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας: «Δεν ξέρω γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη (σ.σ. ο Έντι Ράμα) να κάνει αυτή τη συγκέντρωση, δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία ούτε για τον ίδιο», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού Επικρατείας.

«Ενδεχομένως η πρόθεσή του - αν και δεν την ξέρω και ο ίδιος το αρνείται - να ήταν ένα είδος απαντήσεως στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της τον Φρέντη Μπελέρη», εκτίμησε αμέσως μετά. Εν τέλει, προσέθεσε, «η σωστή διατύπωση ήταν αυτή του (Έλληνα) πρωθυπουργού, το "αχρείαστη"». Εξ άλλου, «αν επηρεάζει σε κάποια κατεύθυνση η παρουσία του κυρίου Ράμα είναι στην κατεύθυνση της υπερψήφισης του Μπελέρη».

Απαντώντας δε, σε εκείνους που ζητούσαν την απαγόρευση της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού, ο Μ. Βορίδης εξήγησε ότι για την απαγόρευσή της μόνο μία αιτιολογία υπάρχει, αυτή της δημόσιας ασφάλειας. «Να δείξει, δηλαδή, η Ελλάδα ότι φοβάται τη συγκέντρωση που έγινε».

Όμως, επεσήμανε εν συνεχεία, «η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στα Δυτικά Βαλκάνια, η πιο ισχυρή αμυντικά στα Δυτικά Βαλκάνια, η αρχαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Η απαγόρευση εμένα θα μου έδειχνε ότι η Ελλάδα έχει κάτι να φοβάται. Αποδείχθηκε από τα πράγματα ότι η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβάται. Μπορεί η αρχική στόχευση του Ράμα να ήταν η απαγόρευση», εκτίμησε εξ άλλου.

Τελικώς, «όλο αυτό αποδραματοποιήθηκε» και «ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος και θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα ισχυρό μήνυμα με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και, φυσικά, του Μπελέρη. Ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς στην Ελλάδα και πώς προτεραιοποιούμε τα θέματα του κράτους δικαίου». Ενώ, στο «δια ταύτα», υπάρχει «ένα πραγματικό ζήτημα: αυτό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», υπογράμμισε.

Για Βόρεια Μακεδονία: Φληναφήματα και πυροτεχνήματα

Στα της ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονία Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. «Επισημάνθηκε το αυτονόητο. Αν κάποιος αρνείται την ονομασία με την οποία το κράτος έχει διεθνώς αναγνωρισθεί, τότε προφανώς οι διμερείς σχέσεις θα χειροτερέψουν και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική», διεμήνυσε και συνέχισε με την εκτίμηση ότι «όλα αυτά είναι φληναφήματα και πυροτεχνήματα που θα τελειώσουν πολύ γρήγορα».

Συμπερασματικώς, αν κάποιος θέλει να ηγείται ενός κράτους με άλλη ονομασία από αυτήν που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, τότε «το κράτος αυτό είναι ανύπαρκτο, δεν έχει νομική οντότητα».

Για Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Δεν γίνεται να τους φιμώσουμε αλλά δεν θα συζητήσουμε κάτι που υπεκφέυγει από όσα έχουμε συμφωνήσει

Τέλος, για τον ελληνοτουρκικό διάλογο δήλωσε εν πρώτοις ότι «θα πηγαίνουμε να συζητήσουμε τα θέματα αυτά που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Δεν γίνεται να τους φιμώσουμε, αλλά αν είναι κάτι το οποίο εκφεύγει αυτών που έχουμε συμφωνήσει ότι πρόκειται να συζητήσουμε, ναι, μπορείτε να το πείτε, αλλά δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης».

'Αλλωστε, συμπλήρωσε, «ουδείς είναι αφελής, ουδείς πιστεύει ότι επειδή η Τουρκία αποφάσισε μετά από μια μακρά περίοδο μονομερών προκλήσεων και ενεργειών και αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική και να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου, ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία απέστη ή εγκατέλειψε τις θέσεις της».

Στο σημείο αυτό παρέθεσε σειρά θεμάτων στα οποία έχουν διαπιστωθεί «κάποια θετικά αποτελέσματα», όπως: «η βίζα έχει μια σημασία, η συνεννόηση στη μετανάστευση έχει μια σημασία, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια παραβιάσεις έχει μια σημασία».

Διευκρίνισε, από την άλλη, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «ο διάλογος είναι ανέφελος, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ότι δεν θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ερώτημα είναι, πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι και να προχωράνε μερικά πράγματα; Νομίζω ναι», απάντησε κλείνοντας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»

Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»

Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν

Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Βόρεια Μακεδονία
  • Μάκης Βορίδης
  • Έντι Ράμα
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr