Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν την παραβιάσουν
«Είναι μια κακή συμφωνία» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

«Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας την παραβιάσει» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή και τα όσα συνέβησαν στην ορκωμοσία της νέας Προέδρου της χώρας.
«Είναι μια κακή συμφωνία»
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη στάση κυβερνητικών αξιωματούχων της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι, ο Μητσοτάκης δεν θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Όπως ακριβώς το λέει το άρθρο 19. Προβλέπεται αυτό όταν το ένα από τα δύο μέρη παραβιάζει τη Συμφωνία. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία, η κυβέρνηση της Ελλάδας, εφαρμόζοντας τη Συμφωνία κατά γράμμα θα κάνει όσα προβλέπει η Συμφωνία».
Σε ερώτηση για το «αν το εύχεται» απάντησε πως «αυτό είναι άλλο θέμα. Το αν εγώ το εύχομαι είναι άλλο θέμα και δεν σας αφορά».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επειδή αυτή ήταν μία πολύ κακή Συμφωνία, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν φοβάται πολύ αυτή την καταγγελία. Ποιοι πιέζανε για να γίνει αυτή η συμφωνία; Οι ΗΠΑ. Είχε βάλει όρο ο Κοτζιάς στη συμφωνία ότι αν η Βόρεια Μακεδονία καταπατήσει τη συμφωνία θα βγει εκτός ΝΑΤΟ; Όχι. Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη».
Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι αιχμηρές αναφορές Μητσοτάκη και η σύγκρουση με την αντιπολίτευση
«Σταθερή η κατάσταση της 7χρονης» που σώθηκε από το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική - Τι λέει στο ethnos.gr ο Γιαννάκος
Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική με τους τρεις νεκρούς - Πώς έγινε το δυστύχημα
Δεσμεύσεις για λύση εντός 15 ημερών για τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία – Στον αέρα ακόμη 43.500 δικαιούχοι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



