• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.05.2024 17:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Μήνυμα νίκης»

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Τα Γρεβενά ήταν, το πρωί, ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Νίκος Ανδρουλάκης (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
Νίκος Ανδρουλάκης (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα Γρεβενά ήταν, το πρωί, ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Κυριάκο Ταταρίδη και την περιοδεία του στο κέντρο, δήλωσε πως βλέπει διάχυτη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 17.05.2024 13:35 
Μητσοτάκης σε Βόρεια Μακεδονία: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια αν δεν υπάρξει συμμόρφωση

«Μήνυμα νίκης»

«Η παράταξή μας εδώ από τη Δυτική Μακεδονία στέλνει ένα μήνυμα νίκης. Αλλά νίκη για εμάς είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Και το πρώτο θέμα το οποίο συζητάμε στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε πώς είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα είναι ο πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοπτικής όλων των Ελλήνων. Επίσης μια ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική.

«Αυτό που συναντώ και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς είναι ότι οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους. Και εδώ το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και το ξαναλέω. Προτεραιότητα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να αντιμετωπίσουμε το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε ότι τρεις φορές κατέθεσε τροπολογία για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και τις τρεις φορές το αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες.

«Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε όλα τα κόμματα -και εμείς έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε- για να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Δεν μπορεί να εκπλήσσεται η ελληνική κυβέρνηση. Το όνομα του κομματικού συνασπισμού στη γειτονική χώρα με τον οποίο κατέβηκαν υποψήφιοι, ήταν "Η δική μας Μακεδονία". Άρα, το όνομα του συνασπισμού του VMRO ενέχει τον αλυτρωτισμό».

Ειδικά για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς η συμφωνία δεν έχει μηχανισμό εποπτείας τής εφαρμογής της, με αποτέλεσμα σήμερα «ακραία εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα να προσπερνούν τη συμφωνία, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας τη σέβονται».

Επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα, η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός αυτών των κομμάτων κάτω από το όνομα "η δική μας Μακεδονία"».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν μπορούν να έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα επειδή θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. «Θα βγουν και θα πουν: "ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων". Άρα, αυτό που προτείνει ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • Ευρωεκλογές
  • ευρωεκλογές 2024
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr