• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.06.2024 22:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας»📌 «Προκάλεσα τον Μητσοτάκη να καταθέσουμε μαζί πόθεν έσχες»📌 «Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης»📌 Πυρά στην κυβέρνηση για τα Τέμπη📌 Τι είπε για την ακρίβεια📌 Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Ευρωεκλογές 2024 - Κασσελάκης: Η ΝΔ το πιο πτωχευμένο - ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης

Πυρά στην κυβέρνηση και μηνύματα για τις ευρωεκλογές στην κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο

«Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα «αλαζονεία τέλος» το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα ενόψει των ευρωεκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 06.06.2024 21:07 
Τι είναι και πως λειτουργεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Ικανοποίηση στην Αθήνα για την εκλογή ως μη μόνιμο μέλος
Πολιτική | 06.06.2024 21:05 
Άγρια κόντρα για το πόθεν έσχες Κασσελάκη και για τα περί παράτασης των δηλώσεων: «Τι έχει να κρύψει ο Μητσοτάκης;» - «Ανοιχτή η πλατφόρμα»

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο - ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας»

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια είπε: «Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου».

Είπε ότι αυτό έγινε «από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της».

«Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!» πρόσθεσε.

«Προκάλεσα τον Μητσοτάκη να καταθέσουμε μαζί πόθεν έσχες»

«Τον προκάλεσα: Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Του είπα: Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023 να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα πόθεν έσχες μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας», σημείωσε στη συνέχεια.

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα (gallery)

Στη συνέχεια είπε: «Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 - και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά. Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια. Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης»

«Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά», ανέφερε στη συνέχεια.

«Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι «όλοι το ίδιο είναι».

«Ας διαλέξει ο ελληνικός λαός, σε τελική ανάλυση, τι θέλει. Την αναλγησία ή έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση. Το βρόμικο σύστημα ή έναν άνθρωπο που στέκεται μόνος του όρθιος απέναντι στο βρόμικο σύστημα. Στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας, αν θέλετε να αντέξει. Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω», σημείωσε.

Πυρά στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

«Η προσωπική μου μάχη που σας περιέγραψα απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα είναι ένα τίποτα, μία παρανυχίδα μπροστά σε αυτό που ζουν εδώ και έναν χρόνο 57 οικογένειες. Οι 57 οικογένειες των Τεμπών που έγιναν κομμάτι της ψυχής μας γιατί δεν έχουν κανέναν άλλον από εμάς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα (gallery)

«Ζουν καθημερινά μέσα στον παραλογισμό ενός κράτους το οποίο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συγκαλύψει ένα κρατικό έγκλημα. Το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, κάποιος δίνει εντολή να μονταριστούν οι συνομιλίες των σιδηροδρομικών και να δοθούν στο επίσημο όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης για να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται αποκλειστικά για ανθρώπινο λάθος. Κι έτσι να μπορέσει να βγει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος», είπε στη συνέχεια.

«Όταν έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα κάνουμε τα πάντα ώστε η δικαιοσύνη να αποδοθεί. Για τις ψυχές των παιδιών. Για τη δικαίωση των οικογενειών. Το εθνικό έγκλημα των Τεμπών δε θα μείνει ανεξιχνίαστο. Είναι δέσμευση», επεσήμανε.

Τι είπε για την ακρίβεια

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει η Eurostat. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να πληρώνουν τους περισσότερους έμμεσους φόρους στην Ε.Ε. μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει η Eurostat», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια.

«Αυτό δεν είναι ούτε παγκόσμια ακρίβεια, ούτε ευρωπαϊκή. Αυτό είναι μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει: Διαλέγει τους κερδοσκόπους, αφήνει τον ελληνικό λαό πίσω. Αλλά δεν τους πολυνοιάζει. Γιατί ο λαός που τώρα μετράει τα ευρώ στο πορτοφόλι του για να πάρει τα βασικά αγαθά, τους έχει δώσει 41%. Κι αυτό λειτουργεί για την κυβέρνηση σαν ασυλία διαρκείας», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα πρόγραμμα για την ακρίβεια το οποίο κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στα 2,7 δισ., ενώ προβλέπει έσοδα 3,2 δισ. Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

  1. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας
  2. Ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ετοιμάζονται τώρα, τον Ιούνιο, για αύξηση έως 70%, επειδή -το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λες και είναι τρολ- «δε φύσηξε αρκετά τον Μάιο».
  3. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  4. Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν»

«Αυτά , είναι μερικά μόνο μέτρα από ένα μίγμα πολιτικής που διαμορφώνουμε, το οποίο οδηγεί επιτέλους σε μία θετική αναδιανομή του πλούτου. Με Φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων. Με Μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων. Με Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του οριζόντιου μέτρου που εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα», πρόσθεσε.

«Το έχω ξεκαθαρίσει ότι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά θέλει μία Ελλάδα που να είναι ισχυρή αμυντικά, διότι αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Όμως αν έχει χρήματα για τις belharra, δεν μπορείς να ρωτάς «πού θα βρείτε τα λεφτά» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σού ανακοινώνει ότι επαρκούν τα χρήματα για το κοινωνικό πρόγραμμα που εξαγγέλλει», τόνισε ο ίδιος.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρωεκλογές
  • ειδήσεις τώρα
  • ευρωεκλογές 2024
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr