Μπακογιάννη: Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα να «παρκάρουν κάποια καλάμια», τα οποία υπάρχουν
Τι είπε για τον ανασχηματισμό η βουλευτής της ΝΔ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την μεγάλη αποχή που καταγράφηκε σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της. Όπως επισήμανε: «Υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν "παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια", τα οποία πράγματι υπάρχουν».
«Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Λάθος να γίνει ανασχηματισμός για να δοθεί πολιτικό μήνυμα»
Ερωτώμενη για τα σενάρια ανασχηματισμού, υπογράμμισε ότι θα ήταν «τεράστιο λάθος να μπούμε στη λογική του "κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα". Το είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ επί Σαμαρά και μας στοίχισε πάρα πολύ».
«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά», επισήμανε.
«Λάθος να παρθεί πίσω το μέτρο για τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες»
Ακόμη, ανέφερε πως «θα ήταν λάθος να παρθεί πίσω το μέτρο με τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας το επιχείρημα ότι «σε 60 δισ. φοροδιαφυγή αδικείται κατάφωρα όποιος δηλώνει μισθό, δεν επιτρέπεται αυτό σε καμία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία».
Σχολιάζοντας την ακρίβεια, που ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών, η κυρία Μπακογιάννη είπε:
«Αν πας στη Γαλλία σε πιάνει απελπισία, το ίδιο και στη Γερμανία. Υπάρχει πρόβλημα, μεγάλο μέρος του οποίου είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα. Χρειάζεται αμεσότατη ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη υψηλού επιπέδου για αυτήν τη δουλειά. Είναι μια απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε μια πανδημία που προκάλεσε αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά, μετά μπήκαμε στην ενεργειακή κρίση. Τα πλοία που φέρνουν τα προϊόντα από την Κίνα έχουν τριπλασιάσει τα ναύλα».
«Πρέπει να προβληματιστούμε για το εκλογικό αποτέλεσμα»
Τέλος, αναφέρθηκε και στους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού και είναι λάθος να νομίζουμε ότι μεταδώσαμε στον κόσμο τη σημασία των ευρωεκλογών».
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



