Μητσοτάκης: Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για φον ντερ Λάιεν, Κάλας και Κόστα
Τι είπε για τα ανώτατα αξιώματα της Ένωσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ικανοποίηση για το ότι οι ελληνικές προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο για την στρατηγική της Ε.Ε. για την επόμενη τετραετία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Όσον αφορά στις κορυφαίες ευρωθέσεις, είπε πως οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν συμφωνήσει να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για 2,5 χρόνια ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Ευελπιστώ, είπε ο πρωθυπουργός, ότι «οι επιλογές θα γίνουν αποδεκτές από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ακολουθήσει η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στη διαφωνία της Ιταλίας, δήλωσε: «Φυσικά αυτή δεν είναι μια διαδικασία που αποκλείει οποιονδήποτε, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, είτε να προσβάλει κάποιον. Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για την Τζόρτζια Μελόνι την πρωθυπουργό της Ιταλίας. Η Ιταλία είναι πολύ σημαντική χώρα για την ΕΕ».
Το Ισραήλ λέει πως «κέρδισε» τον πόλεμο με το Ιράν αλλά δεν σταματά: Τα σχέδια 3 εβδομάδων
«Η διοίκηση της Βιολάντα έστειλε τις γυναίκες στην απανθράκωση» - Το ξέσπασμα του γιου της Σταυρούλας Μπουκουβάλα
Τα 18 γαϊδουράκια «κομάντο» που σταματούν φωτιές: Η ξεχωριστή ιστορία των «Burritos Bomberos»
Έκανε για πλάκα τεστ DNA και ανακάλυψε τη συγκλονιστική αλήθεια για τη μητέρα της - «Δεν έπρεπε να είχε συμβεί»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



