Γεραπετρίτης για Bόρεια Μακεδονία: «Η νέα ηγεσία παραβιάζει συστηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω ενός περιβάλλοντος όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πληθαίνουν, με τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες περαιτέρω διάχυσης των κρίσεων, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μάλιστα συνεχίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», ότι η ελληνική διπλωματία έθεσε, στο πλαίσιο αυτό, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της έμφασης όλων των κρατών- μελών της δυτικής συμμαχίας στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες εν γένει, που αποτελούν τη βάση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Γεραπετρίτης, στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας ο πυρήνας «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




