• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συγκλονιστική ανακάλυψη από τον βυθό της Αλεξάνδρειας: Βρέθηκε σκάφος που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια - Είχε επιγραφές στα ελληνικάΤι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - ΚαραμανλήΠροεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για κλοπήΙσχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες και προειδοποίηση για τσουνάμι - Τρομακτικά βίντεο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.08.2024 12:37
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Μαρινάκης: Η Ελλάδα προτείνει ως Επίτροπο τον Τζιτζικώστα

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, θα προτείνει για την Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Τζιτζικώστας/ Eurokinissi
Τζιτζικώστας/ Eurokinissi

Η Ελλάδα προτείνει ως Επίτροπο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 01.08.2024 06:27
Μέτωπο της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης με αφορμή τις υποκλοπές - Θα λυγίσει το Μαξίμου;

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι στέλεχος της νέας γενιάς, το οποίο εκλέγεται με συντριπτικά ποσοστά περιφερειάρχης από το 2013 στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό από την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να συζητήσουν επί του θέματος.

Ποιος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Εργάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Το 2002 δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη τη δική του επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση βιολογικά πρότυπα. Είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία Ελεάνα Βλάχου και έχουν δύο παιδιά.

Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 και του Οκτωβρίου 2023 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Νοέμβριο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και επανεξελέγη Πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 2024.

Από το 2015 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Τον Ιούλιο του 2017 εκλέχθηκε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Το Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και είναι ο πρώτος Ελληνας που εξελέγη επικεφαλής ευρωπαϊκού οργάνου.

Τζιτζικώστας (INTIME)

Ειδικότερα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη βουλευτής λαμβάνοντας 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ως βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή και συμμετείχε στις ομάδες φιλίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.

Εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη διετία 2007-2009.

Στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κατέλαβε την πέμπτη θέση, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.

Τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβε αν. γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παύλος Μαρινάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • Απόστολος Τζιτζικώστας
  • Κομισιόν
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr