• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία με επτά μηνών βρέφος στην Κέρκυρα - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΠώς έγινε η νέα έκρηξη με δύο τραυματίες στα διυλιστήρια της Motor Oil - Τι λέει η εταιρείαΔημοσκόπηση Marc: Σχεδόν διπλάσια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΕΛΑΣ - Πολιτική αλλαγή θέλει το 54,1%Νέα υπόθεση «Μαρικάρμεν» στη Φλωρεντία: Βγάζουν 94χρονη από το σπίτι όπου ζούσε επί 60 χρόνια
δημοφιλές τώρα: Γιάννης Παπασηφάκης: Ο Κρητικός βοσκός που έγινε viral και έφτασε μέχρι το BBC
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.08.2024 22:24
Newsroom
Newsroom

Δούκας: «”Ανένδοτος” για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου»

Τι αναφέρει σε άρθρο του ο δήμαρχος Αθηναίων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Χάρης Δούκας/ ΙΝΤΙΜΕ
Χάρης Δούκας/ ΙΝΤΙΜΕ
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη One Voice» αναφέρει ότι «οι υποκλοπές, που ορθώς τάραξαν αυτή την εβδομάδα το πολιτικό σκηνικό, με την απόφαση του Άρειου Πάγου να αρχειοθετήσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ της μεγάλης εικόνας: Η χώρα τα τελευταία χρόνια διασύρεται διεθνώς και εγκαλείται ότι, υπονομεύει βασικές λειτουργίες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, ενώ πριν από λίγους μήνες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ένα σκληρό ψήφισμα, κατέταξε την Ελλάδα πολύ χαμηλά».

«Δυστυχώς, η εξέλιξη με τις υποκλοπές δεν είναι η εξαίρεση. Μόλις χθες αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος προφυλακισμένος κατηγορούμενος για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ η δίκη δεν έχει ακόμη - 1,5 χρόνο μετά - ξεκινήσει. Στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, η αυλαία έπεσε με την αθωωτική απόφαση μερικών μεταναστών που αποδείχθηκε ότι, αδίκως κατηγορήθηκαν ως διακινητές. Οι κατηγορούμενοι για τους νεκρούς στο Μάτι πρωτοδίκως αθωώθηκαν και το Εφετείο ξεκίνησε εσπευσμένα, με τον κίνδυνο της παραγραφής να είναι υπαρκτός. Ενώ η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Τα κρούσματα είναι πολλά και τραυματίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και οι πολίτες νοιώθουν απροστάτευτοι όταν κλονίζεται το Κράτος Δικαίου» επισημαίνει ο Χ. Δούκας και προσθέτει:

«Όμως, οι πανθομολογούμενες παθογένειες στην Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου, δεν είναι αυτοάνοσο νόσημα. Έχουν ενορχηστρωτή και υπερασπιστή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αντιμετωπίσει, υπέθαλψε αυτές τις παθογένειες. Νομοθέτησε, προασπίζοντας είτε ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου είτε συμφέροντα ισχυρών φίλων του. Νομοθέτησε (προστατευτικά), από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, μέχρι τους παρανομούντες σε αιγιαλούς και δάση. Άλωσε Ανεξάρτητες Αρχές, διορίζοντας ως μέλη, με τερτίπια (και σε συνεργασία με τον Κ. Βελόπουλο), ημετέρους.

Το σοβαρότερο: Ανέχτηκε τη συνάφεια δικαστών με το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα, που κρατά σε ομηρία τη χώρα. Αυτές οι παθογένειες παράγουν αδικία και ανισότητα, που πληρώνει η Ελλάδα και οι πολίτες της».

Στο άρθρο του επικαλείται επίσης τα αποτελέσματα πρόσφατης «Έρευνας Εμπιστοσύνης στους Θεσμούς» που έδειξαν ότι «το 70% των πολιτών δήλωσε ότι, δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2007».

«Γι' αυτό», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ο Χ. Δούκας «χρειάζεται να ανοίξει ένας νέος κύκλος εκδημοκρατισμού των θεσμών. Να ξεκινήσει ένας "Ανένδοτος" για την θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, την εξασφάλιση της απολεσθείσας εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος Δικαίου και, ως εκ τούτου, για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα για ενέργεια και προϋπολογισμό - Οι «σκληροί» και οι πιέσεις της Ελλάδας

Νέα καταγγελία κατά της Γκίλφοϊλ: «Έχω εκρηκτικό ηχητικό από την Ελλάδα που μπορεί να ρίξει τον Τραμπ»

Κατασχέθηκαν φιαλίδια από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Τι περιέχουν

AI και βιολογικά όπλα: Η προειδοποίηση της MI5 και η νέα ασύμμετρη απειλή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χάρης Δούκας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>