• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ελεύθεροι και οι έξι συλληφθέντες που καταγγέλθηκαν για ομαδικό βιασμό από τη 17χρονη στα ΧανιάΟι «Ασπίδες» δεν πάνε «προς το παρόν» στα Στενά του Ορμούζ - Τι αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕΠώς εξιχνιάστηκε η απόπειρα δολοφονίας από την τουρκική μαφία στη Νέα Μάκρη - Τρεις συλλήψειςΗ πρέσβης της Εσθονίας στους τραυματίες όταν βυθίστηκε το σκάφος της Frontex στο Καστελόριζο
δημοφιλές τώρα: Live Ελλάδα - Αγγλία: To σπουδαίο ματς της Εθνικής ομάδας για το Nations League
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.04.2019 18:36
Newsroom
Newsroom

Η συνάντηση Μητσοτάκη με ντελιβεράδες - Tι τους υποσχέθηκε (pics)

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες στην καθημερινότητά τους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης (γραφείο Τύπου ΝΔ)
Κυριάκος Μητσοτάκης (γραφείο Τύπου ΝΔ)

«Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση που είχε με διανομείς σήμερα το μεσημέρι σε ταβέρνα στο Μοσχάτο και περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους μέχρι τις συνθήκες εργασίας και τις προσδοκίες που έχουν.

Οι διανομείς περιέγραψαν την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους, προτάσσοντας τα ζητήματα κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας διανομέας: «βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα».

Σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο διανομέας του είπε πως «τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες».

‘Ένας άλλος παρουσίασε την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα το οποίο είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση», πρόσθεσε στο τέλος.

_dpt7114.jpg

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στον εξοπλισμό που χρειάζονται όσοι δουλεύουν στο delivery προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς επισήμαναν ότι «στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι, είναι δικός μας». Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν ασφαλώς τη δουλειά τους.

Ένα άλλο ζήτημα που αναλύθηκε εκτενώς ήταν αυτό των απολαβών τους σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας. Οι διανομείς σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ένα τελείως στρεβλό πλαίσιο με πολύ υψηλή φορολογία και εισφορές που εντείνει το πρόβλημα της μαύρης εργασίας. Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον Φ.Π.Α στην εστίαση από 24% σε 13% τότε «αμέσως αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι». Ενώ ένας άλλος επισήμανε πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του Φ.Π.Α στην εστίαση στο 13%. «Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές αλλά δεν θα υπάρχει το “άλλοθι” ότι “έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω”».

_dpt7095.jpg

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε τους νεότερους του τραπεζιού αν σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν οικογένεια. «Αυτό δεν προβλέπεται» ήταν η κοφτή απάντηση που έλαβε. Και του εξήγησαν πως οι συνθήκες σήμερα δεν είναι δυστυχώς κατάλληλες για κάτι τέτοιο.  

Πολλοί συζήτησαν με τον Πρόεδρο και για την πολιτική επικαιρότητα. Ένας μάλιστα εξ αυτών τον ρώτησε ευθέως: «Πρόεδρε πότε θα φύγει ο Τσίπρας;». «Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.  

Η συζήτηση έκλεισε με μία προσωπική αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Επιλέγω να είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ώστε η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη, ιδίως αυτών που είχαν λιγότερες ευκαιρίες».

Διαβάστε ακόμη

«Οι Ευρωπαίοι ίσως δεχτούν στο τέλος έναν περιφερειακό ρόλο στα στενά του Ορμούζ για να αντέξουν την πίεση του Τραμπ»

Η πρέσβης της Εσθονίας στους τραυματίες όταν βυθίστηκε το σκάφος της Frontex στο Καστελόριζο

Έκκληση της μητέρας του Κλεομένη: «Μην αφήνετε τη σιωπή να καλύπτει το έγκλημα που μου στέρησε το παιδί»

Εντοπίστηκαν οι μυθικοί «ελέφαντες φαντάσματα» στα υψίπεδα της Αγκόλας - Τι λέει ο εξερευνητής που τους εντόπισε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Νέα Δημοκρατία
  • ντελίβερι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr