Πτολεμαΐδα: Σε μονάδα της ΔΕΗ ο Κασσελάκης: «Η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης»
«Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Βίντεο με το οποίο αναφέρεται στη «μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» ως «μία υπερσύγχρονη μονάδα που αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δηλαδή μίας ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη η οποία καθιστά όλη αυτήν την περιοχή οικονομικά ευάλωτη», σχολιάζει στο εν λόγω βίντεο, τονίζοντας:
«Αντί να αξιοποιήσουμε μια επένδυση σχεδόν 2 δισ. ευρώ και να μπορέσουμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στις πράσινες τεχνολογίες και στις ΑΠΕ, αντί γι' αυτό ούτε χωροταξικό χάρτη έχουμε για τις πράσινες τεχνολογίες. Και κλείνουμε αυτήν τη μονάδα κάνοντας την περιοχή οικονομικά ευάλωτη. Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια».
«Αυτός δεν είναι τρόπος να προστατεύσεις την τοπική κοινωνία σε μία φάση που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν στις ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης μαζί με ένα εμπεριστατωμένο πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή -που περιλαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- για να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να πάει μπροστά», καταλήγει, στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης.
Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πώς η Άγκυρα κέρδισε το «στοίχημα» - Τα επόμενα βήματα της Αθήνας
Οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης: Κάμερες στις εξετάσεις και premium πινακίδες με το... αζημίωτο
Θα γίνει της… Γαλλίας και στην Ελλάδα; (S2E05)
«Έκανα χρήση όλη μέρα - Δεν με ένοιαζε αν θα πεθάνω»: Η σοκαριστική εξομολόγηση της Μέγκαν για την κεταμίνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




