• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.12.2024 06:40
Νίκος Σβέρκος
Νίκος Σβέρκος

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 ΠΑΣΟΚ: Δύο τροπολογίες για την κοινωνία📌 ΣΥΡΙΖΑ: Οργή αλλά και αισιοδοξία μετά τις νέες αποχωρήσεις

Κεντροαριστερά: Με 2 τροπολογίες ο Ανδρουλάκης στον Μητσοτάκη - Συμπληρώνει κενά στην «πρώτη ομάδα» ο Φάμελλος

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή αλλά και αισιοδοξία μετά τις νέες αποχωρήσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος/Eurokinissi
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος/Eurokinissi

Να εντείνει τις μετωπικές επιθέσεις με την κυβέρνηση σχεδιάζει η Χαριλάου Τρικούπη, που με φόντο τη συνάντηση Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη σχεδιάζει να καταθέσει τροπολογίες για τις τράπεζες και την Golden Visa. Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν κρίσιμες θέσεις, ενώ παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις με συγκρατημένη αισιοδοξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 01.12.2024 20:45
Εκτακτα Δώρα Χριστουγέννων: Βροχή πληρωμών από τις 20 Δεκεμβρίου
Ελλάδα | 01.12.2024 20:43
Μπλακ άουτ στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης: Πλημμύρησε η σήραγγα των Τεμπών – Διακοπή κυκλοφορίας

ΠΑΣΟΚ: Δύο τροπολογίες για την κοινωνία

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με πρωθυπουργό, σε ένα τετ-α-τετ που ορισμένοι ανέμεναν επί τρία χρόνια, απ’ όταν δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη στην κεφαλή της Χαριλάου Τρικούπη. Στο μεσοδιάστημα, όμως, πολλά συνέβησαν: Οι σχέσεις των δύο πολιτικών έφτασαν στο ναδίρ, όταν αποκαλύφθηκε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και άλλα κέντρα μέσω κακόβουλου λογισμικού, χωρίς ακόμα να έχουν λογοδοτήσει οι υπαίτιοι. Εσχάτως, αφού προηγήθηκαν οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη ανέλαβε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τις νέες συνθήκες που επικρατούν και τον «αέρα» που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, το επιτελείο του οποίου αντιμετωπίζει μεν τη συνάντηση «θεσμικά», αλλά στοχεύει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτήν. Με άλλα λόγια, οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θέλουν να καταγραφεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί ευθέως ανταγωνιστικός στον πρωθυπουργό, θέτοντας σειρά ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην λίστα των ανησυχιών της κοινής γνώμης, από την οικονομία και τη στέγαση μέχρι τα εργασιακά.

Σε αυτό το πλαίσιο στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται με την ευκαιρία της συνάντησης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την κατάθεση δύο τροπολογιών, επενδύοντας ακριβώς στο γεγονός πως η κυβέρνηση θα κρατήσει αρνητική στάση. Η μία θα αφορά το ζήτημα των τραπεζών, με την Χαριλάου Τρικούπη να προτείνει την φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών με συντελεστή από 5% έως 10% για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Η δεύτερη θα αφορά το «πάγωμα» της golden visa δήμους που παρατηρείται αύξηση των ενοικίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή αλλά και αισιοδοξία μετά τις νέες αποχωρήσεις

Πιθανότατα αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανασυγκρότηση της Κουμουνδούρου μετά τη διάσπαση και την εκλογή νέου προέδρου. Οι δύο θέσεις που έχουν «χηρέψει» μετά την αποχώρηση Κασσελάκη είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου και του γραμματέα της Κ.Ο.. Για την πρώτη, περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει το αντίστοιχο καθήκον συγκεντρώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Για την δεύτερη, προαλείφεται ο Διονύσης Καλαματιανός, που είχε και αντίστοιχη εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την Κουμουνδούρου πάντως εκφράζεται οργή για την αποχώρηση Αποστολάκη, που απέσπασε από τον ΣΥΡΙΖΑ την έδρα του βουλευτή Επικρατείας. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα αντέδρασε έντονα μέσω συνεργατών του στην είδηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις επιθέσεις, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως ο Στέφανος Κασσελάκης την εποχή που πάλευε να λάβει την έδρα του βουλευτή μετά την παραίτηση του Οθ. Ηλιόπουλου, έλεγε πως οι έδρες των Επικρατείας ανήκουν στο κόμμα και τον αρχηγό τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως αντιμετωπίζουν με σχετική αισιοδοξία τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι η Κουμουνδούρου φαίνεται σε πρώτη φάση να κερδίζει τη μάχη με το κασσελακικό Κίνημα Δημοκρατίας. «Είναι ακόμα νωρίς και χρειάζεται πολλή δουλειά από εμάς» λένε στην Κουμουνδούρου, θεωρώντας πως «η πορεία ανασύνταξης του κόμματος, οι προγραμματικές επεξεργασίες μας και η μαχητική μας αντιπολίτευση θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε καλύτερη θέση».

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τροπολογίες
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • ειδήσεις τώρα
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr