• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ήταν λάθος»: Η συγγνώμη Κυρανάκη μετά τη σεξιστική επίθεση στην Πέρκα μέσα στη ΒουλήΗ κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Τραμπ με τη Ματσάδο στον Λευκό Οίκο και το «μυστήριο» με το ΝόμπελΣαρώνει η γρίπη: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 8 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδαΕιρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.01.2025 20:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τα ονόματα και τα σενάρια

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Στις 15 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου – Ανακοινώνει την πρόταση του o πρωθυπουργός;

Εν μέσω ονοματολογίας και συζητήσεων για το τί θα κάνει η αντιπολίτευση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Eurokinissi
Eurokinissi

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 07.01.2025 13:19
Μαρινάκης: Στο Κάιρο αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή
Πολιτική | 07.01.2025 15:00
Άδωνις κατά Λατινοπούλου: «Φρικτή η δήλωση για τον Σημίτη»

Εν μέσω ονοματολογίας και συζητήσεων για το τί θα κάνει η αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός, θα συναντήσει σύμφωνα με πληροφορίες την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,. πρόκειται για την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που μετατέθηκε για τις 15/1 λόγω της κηδείας του Κώστα Σημίτη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, δεδομένου και του χρονικού πλαισίου, ο πρωθυπουργός να ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για την απόφασή του. Εάν δηλαδή θα την προτείνει εκ νέου για τη θέση ή εάν θα επιλέξει άλλο πρόσωπο.

Τα ονόματα και τα σενάρια

Όπως έγραψε το ethnos.gr, το βασικό σενάριο σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι να επιλεγεί ένα πρόσωπο με κεντρώα ή και κεντροαριστερά χαρακτηριστικά, καθώς από την κυβέρνηση θα ήθελαν η σχετική πρόταση να υπερψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το τελευταίο διάστημα τα ονόματα διαδέχονται το ένα το άλλο και είναι δύσκολο να γίνει με ασφάλεια πρόβλεψη για το πρόσωπο, που θα επιλεγεί. Για παράδειγμα, το ενδεχόμενο να προταθεί εκ νέου η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου παραμένει στο τραπέζι.


Να επισημανθεί εδώ πως από την κυβέρνηση «κοιτάνε» προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και θα ήθελαν η Χαριλάου Τρικούπη να υπερψηφίσει το πρόσωπο που θα προταθεί. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υπάρξει σενάρια για συγκεκριμένα ονόματα, όπως για παράδειγμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στα ονόματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν είναι και πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Ιωάννης Σαρμάς. 

Από εκεί και πέρα αν τελικά επιλεγεί ένα πρόσωπο που να προέρχεται από την γαλάζια παράταξη φαβορί θεωρείται ο Κώστας Τασούλας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει βάλει τέλος στη σχετική συζήτηση, δηλώνοντας πως δεν ενδιαφέρεται.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»

Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • κυβέρνηση
  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • ειδήσεις τώρα
  • Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr