Χρυσοχοΐδης: «Θα γίνουν τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη»
«Δεν θα δώσουμε εμείς απαντήσεις, θα δώσει η έρευνα» είπε για τα όσα αποκάλυψαν αστυνομικοί περί εντολών να φύγουν από το σημείο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Θα γίνουν τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Θα υπάρξουν πλήρεις απαντήσεις. Για όλα τα ζητήματα υπάρχουν πρωτόκολλα» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Αυτή τη στιγμή, συνολικά για το ατύχημα, κάτω από τις συνθήκες στις οποίες εξελίχθηκε, ό,τι συνέβη, για ό,τι συνέβη το επόμενο λεπτό, για όλα αυτά υπάρχει μια δικογραφία ή ενδεχομένως και παραπάνω δικογραφίες», είπε αρχικά.
«Αυτή η δικογραφία εξετάζεται από τον ανακριτή, πιθανόν κάποιους εισαγγελείς συμπληρωματικά, δίνονται οδηγίες για ανακριτικές πράξεις. Άρα λοιπόν οι σχολιασμοί του ενός και του άλλου και εμού που είμαι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας δεν έχουν κανένα νόημα, δεν θα προσθέσουμε τίποτα.
Αν μπορώ να προσθέσω κάτι είναι ότι αν χρειαστούν οτιδήποτε οι προανακριτικές αρχές από τις υπηρεσίες είναι αυτονόητο ότι αυτές θα δώσουν τα πάντα για να διαλευκάνουν περαιτέρω την υπόθεση και να αποδοθεί το δίκιο. Νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή πρέπει από εδώ και μπρος να λέγονται καθαρά λόγια. Με σεβασμό να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τη διαδικασία και στο τέλος να λάμψει η αλήθεια», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Η δικογραφία μαζί με τους ειδικούς, τους πραγματογνώμονες, τους ειδικούς επιστήμονες και τα πραγματικά γεγονότα, θα αναζητήσουν ένα τόσο κρίσιμο στοιχείο, το οποίο αν υπάρχει δημιουργεί πολλά δεδομένα σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της δίκης και τις συνθήκες».
«Δεν θα δώσουμε εμείς απαντήσεις, θα δώσει η έρευνα»
Για τις καταθέσεις αστυνομικών πως πήραν εντολές να φύγουν από το σημείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «από την ώρα που γίνεται κάτι, μια δολοφονική ενέργεια, ένα ατύχημα, υπάρχουν πρωτόκολλα και πρέπει να ακολουθούνται με αυστηρότητα. Όλα αυτά περιγράφονται στους κανονισμούς λειτουργία των υπηρεσιών και στην ποινική δικονομία. Όλα τελούν υπό την έρευνα ανακριτών και εισαγγελέων. Δεν θα δώσουμε εμείς απαντήσεις, θα δώσει η έρευνα».
Σχετικά με τις κατηγορίες περί συγκάλυψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε: «Πιστεύει κανείς ότι όλοι όσοι περνάνε από εδώ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θα δώσουν λύσεις και απαντήσεις σε θέματα που ερευνούν με τόση μεγάλη επιμέλεια οι δικαστές, όπως επίσης οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μέσα από αυτό τον διάλογο που διεξάγεται εδώ θα βρεθούν λύσεις. Οι λύσεις θα βρεθούν μέσα από τη συντεταγμένη οδό, γι΄αυτό και επιμένω στο θεσμικό. Η έρευνα διεξάγεται στη Λάρισα και όπου έχουν διαταχθεί προανακριτικές και εισαγγελικές πράξεις».
Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι αιχμηρές αναφορές Μητσοτάκη και η σύγκρουση με την αντιπολίτευση
«Σταθερή η κατάσταση της 7χρονης» που σώθηκε από το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική - Τι λέει στο ethnos.gr ο Γιαννάκος
Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική με τους τρεις νεκρούς - Πώς έγινε το δυστύχημα
Δεσμεύσεις για λύση εντός 15 ημερών για τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία – Στον αέρα ακόμη 43.500 δικαιούχοι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



