• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Πού μπορεί να βρέξειΠολιτικό Big Bang στην αυγή του 2026: Η μεγάλη ρευστοποίηση και η ακτινογραφία της πολιτικής αναδιάταξης«Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»: Δραματική έκκληση από τη μητέρα της 16χρονης Λόρα - Σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή τηςΧωρίς αποτέλεσμα οι τριμερείς συνομιλίες στο Άμπου Ντάμπι για το Ουκρανικό - Νέες φονικές ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.04.2019 14:40
Newsroom
Newsroom

Ζαχαράκη: Με τον Πολάκη ταυτίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Αναφερόμενη στο debate που ζήτησε ο πρωθυπουργός είπε πως αποτελεί ομολογία ότι «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του είναι μια εμφατική δήλωση προσωπικής ταύτισής του με τον κ. Πολάκη», δηλώνει σε συνέντευξή της στη Real News η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «η άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν μπορεί να γίνεται χωρίς ηθική πυξίδα, ... έχουμε ευθύνη να αποβάλλουμε τη χυδαιότητα από τον δημόσιο λόγο...», τονίζει η κυρία Ζαχαράκη. Μάλιστα, επισημαίνει ότι για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί αυτονόητο βήμα η πρόταση μομφής και συμπληρώνει ότι «το ερώτημα είναι πόσο αυτονόητη είναι για τους βουλευτές της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας η επιλογή ανάμεσα στην κομματική νομιμοφροσύνη και στη διατήρηση της εξουσίας από τη μια και την προάσπιση των αρχών του πολιτισμού και δημοκρατικού ήθους από την άλλη».

Η κυρία Ζαχαράκη προσθέτει πως «όσοι από την κυβερνητική πλειοψηφία και τους λοιπούς πρόθυμους επιλέξουν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους στον κ. Πολάκη, όπως τους παραγγέλνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα δικαιούνται να μιλούν για άλλες σταθμίσεις και για άλλες γέφυρες».

Παύλος Πολάκης, Σύλλογος Παραπληγικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.04.2019 21:08
Ραντεβού Πολάκη με ΑμεΑ και νέες αιχμές για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο
Ραντεβού Πολάκη με ΑμεΑ και νέες αιχμές για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Αναφερόμενη στο debate που ζήτησε ο πρωθυπουργός είπε πως αποτελεί ομολογία ότι «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που είναι, συγχρόνως, μια μακρά περίοδος αποδρομής της κυβέρνησής του» και πως «για όσο ακόμη επιλέξει να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, το τεκμήριο της αρμοδιότητας ανήκει στη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές «διότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εξόδου προς τον κ. Τσίπρα και την απαξιωμένη κυβέρνησή του, αλλά κυρίως να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής σελίδας και αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως σε μια καλύτερη προοπτική της χώρας».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «τυφλή προσφυγή στη σκανδαλολογία» και συμπληρώνει πως αποτελεί «δομική διάσταση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά στοιχήθηκε δίπλα στις ακραίες φωνές της συνολικής απόρριψης του πολιτικού συστήματος». «... Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση αυτή μετατρέπεται από κατήγορος του κ. Σαμαρά και του κ. Πικραμμένου σε απολογητή του κ. Πετσίτη».

Τέλος, επαναλαμβάνει εμφατικά ότι «δεν ισχύει» ότι η ΝΔ προτίθεται να κόψει το δώρο Χριστουγέννων και σημειώνει πως η κυβέρνηση «προτιμά να παράγει fake news και να διαστρεβλώνει χονδροειδώς τις θέσεις μας».

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη και ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης: Πόσο πιθανή είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ;

Πολιτικό Big Bang στην αυγή του 2026: Η μεγάλη ρευστοποίηση και η ακτινογραφία της πολιτικής αναδιάταξης

Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με τιμές ναρκωτικών σε προαύλιο σχολείου – Στα «κάγκελα» γονείς και εκπαιδευτικοί

Θέσεις στάθμευσης στον Δήμο Αθηναίων: Από βοηθητικός χώρος σε «χρυσή» επένδυση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Σόφια Ζαχαράκη
  • Παύλος Πολάκης
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr