• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΤσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσειςΗ Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.03.2025 13:48
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η δήλωση Σαμαρά

Σαμαράς: Προειδοποιεί την ΕΕ για την Τουρκία - Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Συρία

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να προηγηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη Συρία προτού αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Αντώνης Σαμαράς/Eurokinissi
Αντώνης Σαμαράς/Eurokinissi

Προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας στο φόντο των πρόσφατων πολύνεκρων συγκρούσεων στη Συρία απευθύνει με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να προηγηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη Συρία προτού αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 09.03.2025 10:45
Μητσοτάκης: Να κάνουμε πράξη όσα ζήτησε η πλειοψηφία των πολιτών στα συλλαλητήρια

Η δήλωση Σαμαρά

Ακολουθεί αναλυτική η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Η ανατροπή του Άσαντ καλωσορίστηκε από την Ευρώπη και τη Δύση, γιατί εκπροσωπούσε ένα αυταρχικό καθεστώς. Όμως, η Ε.Ε. και η Δύση όφειλε να γνωρίζει ότι όταν αντικαθιστάς το κακό με το χείρον, τον αυταρχικό ηγέτη με ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, ενεργούμενο της Τουρκίας του Ερντογάν και του Φιντάν, τότε νομοτελειακά οδηγούμαστε σε σφαγές χιλιάδων αμάχων και σκηνές βαρβαρότητας που δεν αντέχει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα.

Ό,τι γίνεται στη Συρία, είναι νεοοθωμανικής εμπνεύσεως και υλοποιείται δια χειρός των τρομοκρατών του Αχμέτ αλ Σάρα, ο οποίος δεν άλλαξε επειδή φόρεσε γραβάτα. Άλλωστε, μια τουρκική παροιμία λέει "αν βάλεις πέταλα σε ένα γαϊδούρι, αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται άλογο".

Η Ε.Ε. οφείλει να αντιληφθεί το ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα και να αναρωτηθεί αν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε τα κλειδιά της ευρωπαϊκής άμυνας στον ιθύνοντα νου των σφαγών που διαπράττονται στη Συρία.

Επίσης, η Ε.Ε. οφείλει καταδικάσει άμεσα το νέο καθεστώς της Δαμασκού, να επαναφέρει τις κυρώσεις και να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες για την άρση τους. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και η τήρησή τους στην πράξη και μετά η άρση των κυρώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία»

Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Αντώνης Σαμαράς
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Συρία
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr