Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Τασούλας: Η ορκωμοσία, τα «άξιος» και οι απουσίες
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στον κ. Τασούλα «Να ζήσετε», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Να τους χαίρεστε όλους»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Μαρτίου, η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.
Ο εκλεγείς Πρόεδρος έφτασε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Στο σημείο παρατάχθηκαν αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία και επιθεώρησε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μετά την αναπομπή των κεκανονισμένων δεήσεων, ο Κωνσταντίνος Τασούλας έθεσε το χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο και επανέλαβε τον συνταγματικά προβλεπόμενο όρκο, τον οποίο ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ακολούθως, υπεγράφη εις τριπλούν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας από τον ίδιο, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο.
Πριν από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Τασούλας είχε σύντομη συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Κακλαμάνη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε χειραψίες με πολιτικούς αρχηγούς και μέλη της κυβέρνησης. Αντάλλαξε χαιρετισμό με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και με βουλευτές που βρίσκονταν στα μπροστινά έδρανα.
Οι απουσίες
Η στιγμή της ορκωμοσίας σημαδεύτηκε από το ομόθυμο αναφώνημα «Άξιος» από τη Βουλή, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η απουσία χειροκροτήματος από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Να σημειωθεί ότι από την τελετή απουσίαζε τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η Πλεύση Ελευθερίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στον κ. Τασούλα «Να ζήσετε», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Να τους χαίρεστε όλους».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του, δεσμευόμενος, όπως ορίζει ο όρκος του, να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους, να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



