• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απόδραση βαρυποινίτη στις Σέρρες: Βρέθηκε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα των δραστών - Είχαν καλάσνικοφ και βενζίνηΟικογενειακή τραγωδία στη Μεσαρά: 55χρονος έκανε όπισθεν με το αγροτικό και σκότωσε τη μητέρα τουΤη Δευτέρα η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι γιατροί έψαχναν στο ΑΙ πώς να τον επαναφέρουνΦωτιά στις Λεύκες της Πάρου - Στη μάχη έξι εναέρια μέσα
δημοφιλές τώρα: Το αστρονομικό ποσό που έλαβε ο Μανόλο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ultimate...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.03.2025 07:50
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ποτέ δεν είπαμε ο κ. Τριαντόπουλος να μην ελεγχθεί από την Βουλή»

Φάμελλος: Καταγγέλλω τον κ. Μητσοτάκη για δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης

Για «δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης», κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Για «δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης», κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την πρόθεση για απευθείας παραπομπή του Χρήστου Τριαντοπούλου στην δικαιοσύνη, δίχως να ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.03.2025 07:22
Σφοδρή πολιτική κόντρα για Τριαντόπουλο: Τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν οι «γαλάζιοι» και τα πυρά στην αντιπολίτευση

«Ποτέ δεν είπαμε ο κ. Τριαντόπουλος να μην ελεγχθεί από την Βουλή»

Σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ, ανέφερε: «Ποτέ δεν είπαμε ο κ. Τριαντόπουλος να μην ελεγχθεί από την Βουλή. O κ. Μητσοτάκης αυτό ζητά. Επιχειρεί ένα πραξικόπημα κατά της αλήθειας και του δικαίου. Ψήφισαν την προανακριτική αλλά μόλις είδαν τα σκούρα, τα μαζεύουν».

Απέδωσε την στάση του πρωθυπουργού σε τρεις βασικούς λόγους: «Φοβάται να έλθει ο ίδιος και οι δύο υπουργοί του, οι κύριοι Σκέρτσος και Γεραπετρίτης στην προανακριτική. Δεν θέλουν να έλθουν πολύτιμοι μάρτυρες, συγγενείς και εμπειρογνώμονες. Επίσης δεν θέλει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο. Υπάρχει το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού. Υπάρχει το θέμα της υπόθαλψης εγκληματία. Αν πάμε σε μία διαδικασία fast track, μπορεί η πλειοψηφία να στείλει μία περιορισμένη δικογραφία στην δικαιοσύνη».

Όσο για την νομική διαμάχη γύρω από την άμεση παραπομπή στην δικαιοσύνη ανέφερε: «Θα προσπαθήσουν να μας μπερδέψουν. Όμως γιατί μπλέκονται με δικανικά κόλπα και δεν έρχονται στην Βουλή. Γιατί να παραβούμε το Σύνταγμα; Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται ο ίδιος, μαζί με τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Σκέρτσο. Αυτό που μας λένε, είναι επειδή σκοπεύουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα, να το παραβιάσουμε προκειμένου να μην ελεγχθεί ο κ. Μητσοτάκης. Είναι μία ύπουλη πρόταση παραβίασης του Συντάγματος για να κρυφτεί ο ίδιος. Εμείς ρωτάμε ποιος είναι ο εντολέας του μπαζώματος. Καταγγέλλω τον κ. Μητσοτάκη για ένα ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης, ένα πραξικόπημα δημοκρατικό γιατί δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα».

Γενικεύοντας, ο Σ. Φάμελλος ανέφερε: «Η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν τον εμπιστεύεται και δεν πιστεύει ότι με αυτόν τον πρωθυπουργό θα υπάρξει δικαιοσύνη».

Μιλώντας για την πολιτική κατάσταση και για το ότι η αντιπολίτευση δεν κερδίζει είπε: «O ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά έχουμε σταθεροποιήσει την εικόνα μας. Υπάρχει πολιτική ρευστότητα, οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεση και την αγωνία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την επάρκεια και είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση και πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες λένε ότι ζούσαν καλύτερα το 2019 και αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη».

Για το θέμα των συνεργασιών των προοδευτικών κομμάτων, είπε: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά υπέρ των συνεργασιών. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αργήσει να απαντήσει. Επιμένει στην πρόταση για αυτοδυναμία και επιδεικνύει κομματικό εγωισμό. Με τη Νέα Αριστερά μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό. Αλλά υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στις οποίες απευθυνόμαστε».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την δημοσκοπική της άνοδο ανέφερε: «Αποτυπώνει διαμαρτυρία αλλά δεν αποτυπώνει θέση κυβερνητική. Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παίρνει θέση ούτε για το αν είναι δεξιά ή αριστερά».

Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι γιατροί έψαχναν στο ΑΙ πώς να τον επαναφέρουν

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής

«Ευτυχώς που δεν παντρεύτηκα»: Πώς η οικονομία της μοναξιάς στην Κίνα προσφέρει μια ματιά στο μέλλον

Μικρός πιανίστας συγκίνησε παίζοντας τη μελωδία από το «Ώρες μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη στο Σύνταγμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • Χρήστος Τριαντόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr