• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Forever War: Ο Τραμπ πληρώνει ακριβά έναν πόλεμο που ποτέ δεν εξήγησε γιατί ξεκίνησεΦονική κατολίσθηση στην Κίνα: Καταπλάκωσε σπίτια, αγνοούνται άνθρωποι - Δραματικά βίντεο από τη στιγμή της καταστροφήςΡάγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η Ελλάδα αποχαιρέτησε μία σπουδαία κυρία της τέχνης«Είδαμε έναν κύριο πεσμένο»: Πώς έγινε η επίθεση του σκύλου στα Βριλίσσια
δημοφιλές τώρα: «Τάρταλα»: Ίσως ο μοναδικός καφενές στην Κρήτη με εμφιαλωμένα κρασιά και τσικουδιές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.03.2025 06:10
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το χρονικό της νέας έντασης

ΠΑΣΟΚ: Η παραπομπή Μπατζελή και το φάντασμα της εσωστρέφειας

Το χρονικό της νέας έντασης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Κατερίνα Μπατζελή / Eurokinissi
Κατερίνα Μπατζελή / Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να ανακυκλώνει ξανά τις παλιές του ασθένειες. Αντί για πολιτική διεύρυνση και συζήτηση ουσίας, το κόμμα εισέρχεται σε μια ακόμη φάση εσωστρέφειας, αυτή τη φορά με αφορμή την παραπομπή της Κατερίνας Μπατζελή στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η αιτία; Μια δήλωση που χαρακτήριζε «τοξική και λανθασμένη» τη δημόσια απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Νίκο Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υγεία | 29.03.2025 21:57
Η υπογεννητικότητα σε ΕΕ και Ελλάδα – Οι σύγχρονες μέθοδοι στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Αθλητισμός | 29.03.2025 21:45
Super League: Νίκη με άρωμα... Ευρώπης για τον Άρη στην Τρίπολη
Την ίδια ώρα, η αντίδραση συνεργατών του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, φωτίζει μια βαθύτερη πληγή, σύμφωνα με στελέχη που «πρόσκεινται» στον ίδιο: το αίσθημα επιλεκτικής ανοχής ανάλογα με το στρατόπεδο από το οποίο προέρχεται η κριτική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν δηλώσεις άλλων στελεχών – από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο μέχρι την υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού – που δεν αντιμετώπισαν καμία πειθαρχική συνέπεια, παρά την προκλητικότητα των τοποθετήσεών τους.

Το πραγματικό ερώτημα, σύμφωνα με έμπειρα πράσινα στελέχη, δεν είναι αν είχε δίκιο ή άδικο η κυρία Μπατζελή. Είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ, σε μια στιγμή που στο σύνολο η αντιπολίτευση αναζητά αξιόπιστες εναλλακτικές απέναντι στην όποια κυβερνητική φθορά και την αντιπολιτευτική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να γυρίσει ξανά προς τα μέσα. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο πολλοί σχολιάζουν ότι η αντίδραση Ανδρουλάκη (τουλάχιστον δημοσίως) υπήρξε τουλάχιστον… χλιαρή.

Το χρονικό της νέας έντασης

Η ένταση ξεκίνησε με την παραπομπή της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από δήλωσή της στην οποία χαρακτήριζε «τοξική και λανθασμένη» την απάντηση του κόμματος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση συνεργατών του Χάρη Δούκα, τον οποίο η κα Μπατζελή είχε στηρίξει ανοιχτά στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία. Από το περιβάλλον του δημάρχου Αθηναίων έγινε λόγος για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», υπενθυμίζοντας δηλώσεις άλλων στελεχών – για Βαρουφάκη, εκλογές, Τέμπη και συνεργασίες – που δεν αντιμετώπισαν καμία επίπληξη από την ηγεσία.

Στην κριτική απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως «η χρήση επιχειρημάτων της Ομάδας Αλήθειας υποβαθμίζει την πολιτική συζήτηση». Εν τω μεταξύ, η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε αιχμηρά, λέγοντας ότι «όσοι έχουν μείνει ακόμα στην περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, καλό είναι να κάνουν κι εκείνοι καμιά δουλειά για να γίνει το ΠΑΣΟΚ δύναμη κυβερνητικής αλλαγής».

Οι συνεργάτες του Χάρη Δούκα δεν άφησαν την πρόκληση αναπάντητη: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Να προσθέτει και όχι να αφαιρεί. Όντως όλοι πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο ΠΑΣΟΚ και να μη ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα».

Διαβάστε ακόμη

Προαναγγελία χερσαίας εισβολής; Γιατί οι ΗΠΑ σφυροκοπούν πολιτικές υποδομές του Ιράν

ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Πολάκης για την προεδρία της ΚΟ - Η δήλωσή του

Marfin: Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που οδήγησαν στις συλλήψεις - Στο μικροσκόπιο τα σακίδια και τα γυαλιά τους

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς μαθαίνει ότι θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ και ξεσπά σε κλάματα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΠΑΣΟΚ
  • Χάρης Δούκας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr