Άρση ασυλίας Πολάκη - Ακρίτα αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιοι ψήφισαν υπέρ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια.
Ποιοι ψήφισαν υπέρ
Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορά μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, από την ανεξάρτητη βουλευτή Αθηνά Λινού, σχετικά με τη δραστηριότητά της στο Ινστιτούτο «Prolepsis».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ότι παρότι και ο ίδιος έχει υποβάλει -δύο μήνες νωρίτερα από την κ. Λινού- μήνυση εναντίον της, εν τούτοις η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στη Βουλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που δήλωσαν «παρών», όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης.
Η άρση ασυλίας της κ. Ακρίτα αφορά μήνυση που κατέθεσε εναντίον της, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για αναπαραγωγή ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που άφηνε αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.
«Δεν προλαβαίναμε ούτε ΚΑΡΠΑ»: Γέμισαν τα νοσοκομεία στο Ιράν με τραυματίες από σφαίρες - Σοκαριστικές μαρτυρίες
Για τις 13:00 της Τρίτης «κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη
Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του Αυγούστου '25
Παραιτείται η Πρώτη Κυρία της Κύπρου από τον ΑΦΚΣ στη σκιά του βίντεο με τις μίζες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



