Άρση ασυλίας Πολάκη - Ακρίτα αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιοι ψήφισαν υπέρ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια.
Ποιοι ψήφισαν υπέρ
Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορά μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, από την ανεξάρτητη βουλευτή Αθηνά Λινού, σχετικά με τη δραστηριότητά της στο Ινστιτούτο «Prolepsis».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ότι παρότι και ο ίδιος έχει υποβάλει -δύο μήνες νωρίτερα από την κ. Λινού- μήνυση εναντίον της, εν τούτοις η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στη Βουλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που δήλωσαν «παρών», όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης.
Η άρση ασυλίας της κ. Ακρίτα αφορά μήνυση που κατέθεσε εναντίον της, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για αναπαραγωγή ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που άφηνε αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.
Όταν τα όπλα «σιωπούν» μόνο στα χαρτιά: Το διεθνές διπλωματικό θρίλερ πίσω από τις εκεχειρίες-φάντασμα
Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο καύσωνα: Σε ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» τα 40αρια - Πότε και πού θα δροσίσει
Η υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει
Απίστευτο βίντεο: Σκύλος ενεργοποιεί φρυγανιέρα και καίει σπίτι - Νεκρά τρία κατοικίδια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




