Βορίδης: (Οι Ιταλοί) μάς αντιγράφουν στην αυστηρή πολιτική - Ένας μετανάστης να φεύγει απ' όπου τον βρουν
Η Ελλάδα έχει γενικώς αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, τόνισε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Ελλάδα έχει γενικώς αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, τόνισε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, λέγοντας πως θα φέρει τροπολογία που θα καθιστά την πολιτική της χώρας ακόμα πιο αυστηρή.
Όταν στον υπουργό επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής του OPEN «Ώρα Ελλάδος» πως λέγεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ίδια σκληρή μεταναστευτική πολιτική με την Ιταλία και την ακροδεξιά Μελόνι, ο κ. Βορίδης είπε «μας αντιγράφουν σε ορισμένα σημεία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα «έχει γενικά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική».
Σε άλλο σημείο εξήγησε ότι θα πρέπει εάν ένας μετανάστης, για παράδειγμα, χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χώρα εισόδου και έπειτα μεταβεί στη Γερμανία, θα πρέπει να συλλαμβάνεται εκεί και να μην επιστρέφει πρώτα στην Ελλάδα και μετά στη χώρα καταγωγής του. Προσπαθώντας να το κάνει «λιανά», όπως είπε, εξήγησε πως ουσιαστικά εννοεί «να φεύγει απ' όπου τον βρουν».
Αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα, ο υπουργός Μετανάστευσης είπε πως κάνει καταπληκτική δουλειά και «οι λιμενικοί μας δίνουν καθημερινό αγώνα».
«Δίνουν μια μάχη να υπερασπιστούν τα σύνορά μας και το κάνουν με διακινητές που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι».
«Κατέρρευσε η θεωρία της συγκάλυψης»
Κατέρρευσε η θεωρία της συγκάλυψης υποστήριξε ο κ. Βορίδης για το πόρισμα του ΕΜΠ που δημοσιεύτηκε χθες. Όπως εξήγησε «επειδή αυτά είναι τεχνικά και πραγματογνωμοσυνών να τα αφήσουμε στη δικαιοσύνη, αυτό λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Όλη η θεωρία που στηρίχτηκε για τη συγκάλυψη ήταν ότι υπήρχε παράνομο φορτίο, το οποίο ανεφλέγη έκανε την πυρόσφαιρα και εν συνεχεία για να μην αποκαλυφτεί το παράνομο φορτίο, για αυτό το λόγο, έχει γίνει το μπάζωμα γιατί για κάποιο λόγο αυτό το φορτίο έχει σχέση με τον Μητσοτάκη. Πάνω σε αυτή την αίωλη επιχειρηματολογία εμείς λέγαμε να αφήσουν να εξεταστεί το ζήτημα».
«Τα κόμμα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη» είπε στη συνέχεια ο υπουργός. «Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το επιτίμιο ότι προσχώρησε στην ισοπεδωτική και λαικιστική ρητορική της Κωνσταντοπούλου, αντί να εκφράσει έναν θεσμικό λόγο» είπε.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



