Υποκλοπές: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη - «Καλό καλοκαίρι στους ωτακουστές»
Η ανάρτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε επ’ αόριστον αναβολή οδηγήθηκε η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση των υποκλοπών και του παράνομου λογισμικού Predator, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η υπόθεση, που βρισκόταν σε εκκρεμότητα εδώ και τρία χρόνια, οδηγήθηκε σε αναβολή καθώς οι διερμηνείς δεν πρόλαβαν να μεταφράσουν στα αγγλικά τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας.
Νέα σύνθεση και νέα καθυστέρηση
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης πως η υπόθεση θα χρεωθεί εκ νέου από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που συνεπάγεται νέα δικαστική σύνθεση, δηλαδή διαφορετικό δικαστή και διαφορετικό εισαγγελέα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη συνέπεια και τη βούληση για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι πριν από έναν μήνα, η δίκη είχε και πάλι αναβληθεί για τον ίδιο λόγο, όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Μετά από 3 σχεδόν χρόνια στην προδικασία και αλλαγές εισαγγελέων που διερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών, σήμερα το Δικαστήριο αναβλήθηκε επ’ αόριστον για να χρεωθεί εκ νέου από τον Σεπτέμβρη σε διαφορετική σύνθεση», σημείωσε δηκτικά ο Χρήστος Σπίρτζης.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι εγκλήσεις και μηνυτήριες αναφορές έχουν υποβληθεί από το καλοκαίρι του 2022, καταγγέλλοντας σκόπιμες καθυστερήσεις και αναβολές. «Καλό καλοκαίρι, στους ωτακουστές και στους κυβερνητικούς εντολείς τους», σχολίασε με αιχμηρό ύφος.
Το στέλεχος της ΝΔ που βρίζει παιδιά, το ταξίδι του Μητσοτάκη στα Χανιά εν μέσω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ και ο επικείμενος «σκοτωμός» Ανδρουλάκη - Δούκα
Συνομιλία «καίει» την πρώην σύζυγο του Πολωνού καθηγητή: «Πληρώνει η Ν...» - Τα λάθη της και τα ντοκουμέντα
Οι νέες προκλήσεις της Λιβύης και ο ρόλος της Τουρκίας: Πώς απαντά η κυβέρνηση
Έκρηξη σε ταβέρνα στο Μαρούσι - Δύο άτομα στο νοσοκομείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr