• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα: Νέα 112 σε Εύβοια και Ρόδο - Υπερχείλισαν ποτάμια, καταστροφές σε δρόμους και γέφυρεςΠετρέλαιο θέρμανσης: Έκτακτη έκπτωση 20 λεπτών ανακοίνωσαν τα διυλιστήριαΝέες αποκαλύψεις για την αποπομπή Γκίλφοϊλ: Ισχυρίστηκε ότι όλα είναι ΑΙ - Τα απεγνωσμένα μηνύματα στον στενό κύκλο ΤραμπΕπικαιροποιεί η ΕΜΥ το δελτίο της: Μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία σε Εύβοια, Δωδεκάνησα και Κρήτη
δημοφιλές τώρα: Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Το σχέδιο για ένα νέο χωριό μετά τον Daniel - Τι προβλέπεται για τη...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.05.2025 20:15
Newsroom
Newsroom

Χαρδαλιάς: «Χτίζουμε μια σύγχρονη Μητροπολιτική Αττική, με όχημα την προσέλκυση τουριστών και τις 365 ημέρες του χρόνου»

Σημείωσε επίσης ότι ο επισκέπτης θα πρέπει εκτός από τα κλασσικά αξιοθέατα της Αθήνας, να μπορεί να γνωρίσει ευρύτερα την Αττική που αποτελεί ένα μωσαϊκό ιστορίας, πολιτισμού, ανθρώπων και γεύσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Λεκανοπεδίου ως βιωματικού προορισμού, με αιχμή της αναπτυξιακής δράσης τον νέο οργανισμό DMMO, ανέδειξε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην εκδήλωση του CNN Insights, με τίτλο «Athens 365: Η Αθήνα ως βιωματικός τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», που πραγματοποιήθηκε στην «Αίγλη» του Ζαππείου.

«Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Αττικής, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και ενισχύοντας την ευημερία των πολιτών. Το Λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας αξίζει και πρέπει να τοποθετηθεί στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια εμπειρίας», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «πρόκειται για έναν στόχο που υπηρετούμε συστηματικά, με δομημένη στρατηγική και ολοκληρωμένο σχέδιο».

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, ανεφερε ο περιφερειάρχης, η περιφέρεια προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας Αττικής - DMMO «The Greater Athens Region».

«Είμαστε η πρώτη περιφέρεια της χώρας που αποκτά τέτοιον οργανισμό -κι αυτό αποτυπώνει την ισχυρή πίστη μας στις δυνατότητες του τόπου μας. Ο νέος φορέας, που ιδρύθηκε μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε", αποτελεί ουσιαστικά την "αιχμή του δόρατος" για την εφαρμογή μιας δομημένης τουριστικής στρατηγικής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημείωσε επίσης ότι ο επισκέπτης θα πρέπει εκτός από τα κλασσικά αξιοθέατα της Αθήνας, να μπορεί να γνωρίσει ευρύτερα την Αττική που αποτελεί ένα μωσαϊκό ιστορίας, πολιτισμού, ανθρώπων και γεύσεων. «Η Μητροπολιτική Αττική είναι ένας τόπος γεμάτος εναλλαγές και αντιθέσεις. Ένας τόπος που συνδυάζει απαράμιλλο φυσικό πλούτο, βουνό και θάλασσα, με μια οικουμενικής εμβέλειας κληρονομιά, που δεν μένει κλεισμένη σε μουσεία. Αντιθέτως, είναι ζωντανή, ορατή και παρούσα σε κάθε γωνιά της περιοχής μας. Από το κοσμοπολίτικο παραλιακό μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μέχρι τα προστατευόμενα τοπία Natura και τους ορεινούς όγκους της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Υμηττού που οριοθετούν το λεκανοπέδιο, η Αττική συμπυκνώνει την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα σε μικρογραφία», όπως είπε.

Αυτή τη στιγμή η Αττική αποτελεί μια ταχύτατα ανερχόμενη δύναμη στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Όχι πλέον ως ενδιάμεσος σταθμός, αλλά ως αυτόνομος προορισμός, κάτι που αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2024 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για την τουριστική κίνηση στην Αττική. Οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών έφτασαν τα 7,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2023, χρονιά που η Περιφέρεια Αττικής συνεισέφερε το 19% των συνολικών τουριστικών εσόδων της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Αυθαίρετα κατηγορίας 5: Ποια δημόσια κτίρια νομιμοποιούνται - Χαραμάδα και για άλλα κτίρια στο μέλλον

Το σχέδιο για ένα νέο χωριό στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας μετά τον Daniel - Τι προβλέπεται για τη μετεγκατάσταση

Η Γκίλφοϊλ που δεν την γλύτωσε, ο αριθμός που χαλάει ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ και ο λογαριασμός του ΔΝΤ

Πώς βλέπει η Αθήνα τις εξελίξεις μετά την αποπομπή Γκιλφόιλ: Το παρασκήνιο της «εξόδου» και το κρίσιμο momentum

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Νίκος Χαρδαλιάς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>