Συνάντηση Γεραπετρίτη με το Μάρκο Ρούμπιο - Τι συζήτησαν
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Τι συζήτησαν
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές σχέσεις, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Επισημάνθηκε η αξιοπιστία και σταθερότητα της Ελλάδας ως εταίρου και Συμμάχου σε μια κρίσιμη περιοχή για την περιφερειακή ασφάλεια και οι προσπάθειες των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σε άριστο κλίμα η συνάντηση
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε την αξιοπιστία της Ελλάδας ως εταίρου και συμμάχου εντός του NATO στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία που αποδίδει στο ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Αμφότεροι τόνισαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων.
Έμφαση δόθηκε στη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας, ως μέσου για την προώθηση της σταθερότητας και ανάπτυξης.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.
«Οι Ιλλουμινάτι άλλαξαν το μωρό στο μαιευτήριο»: Ο εξωφρενικός ισχυρισμός από τους γονείς στην Κυψέλη
Ασπίδα του Αχιλλέα: Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ - «Είναι επικίνδυνη»
Ανθρώπινη εφευρετικότητα εναντίον ΑΙ: Σχεδιάστηκε μπλούζα που σε κάνει... αόρατο στις «έξυπνες» κάμερες
Νταϊάνα: 29 χρόνια μετά, γιατί η «πριγκίπισσα του λαού» δεν έφυγε ποτέ πραγματικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




