Βουλή – Κόντρα Ανδρουλάκη - Γεωργιάδη: «Ο λαός γελάει με τον Τζίμι Τζαμ της πολιτικής» – «Ξεπερνά κάθε όριο θράσους!»
Σε μια από τις πιο εκρηκτικές αντιπαραθέσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκρούστηκαν μετωπικά στη Βουλή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋

Σε μια από τις πιο εκρηκτικές αντιπαραθέσεις της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκρούστηκαν μετωπικά στη Βουλή, με αφορμή το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε, δε, τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.
Η συζήτηση γρήγορα ξέφυγε γρήγορα και εξελίχθηκε σε μια πολιτική μονομαχία με βαριές προσωπικές αιχμές και ευθείες καταγγελίες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με βολές κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των παράνομων επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα, λέγοντας:
«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα αμετανόητο και μια κυβέρνηση που θέλει να παρουσιάσει τη διαφθορά ως μια κανονικότητα». Και κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία πως όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα, απαντά με συμψηφισμούς: «Σας πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη και λέτε “αυτό συμβαίνει 30 χρόνια”», προσθέτοντας πως «όποιος έλεγε κάτι άλλο από εσάς τον στοχοποιούσατε, ότι δεν φοράει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος».
Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε:«Χθες άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εμείς της Ανατολικής Κρήτης έπρεπε να γνωρίζουμε το σκάνδαλο, αλλά της Δυτικής Κρήτης δεν είχαμε καμία υποχρέωση!»
Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν σιώπησε: «Γνωρίζαμε σκάνδαλο αλλά δεν σιωπήσαμε. Εγώ το είχα πει: μας πάτε σε τεράστιο σκάνδαλο. Μάγοι ήμασταν; Όχι, βλέπαμε…». Υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, και όχι την πολιτική σκοπιμότητα: «Υπηρετούμε δημόσιο συμφέρον, είμαστε πατριώτες – δεν θέλουμε να διασύρεται η χώρα. Έχει κατασκηνώσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση γνώριζε, αλλά δεν αντέδρασε: «Ο Σημανδράκος έστειλε επιστολή το 2023 και είπε για αυτά τα ΑΦΜ. Άρα το ξέρατε».
Και διερωτήθηκε: «Αφού ο Κ. Μητσοτάκης τα ήξερε, γιατί δεν έκανε τίποτα; Και φορτώνει στο λαό 1 δισ. ευρώ!».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με σαφώς ειρωνική διάθεση:
«Ήταν ωραίο το τρικ για το καλαμπόκι(, αλλά δείχνει πόσο θέλετε να κοροϊδέψετε. Να δεχθώ ότι ήσασταν μικρός, το 1979, αλλά το 1999 ποιο κόμμα κυβερνούσε; Το ΠΑΣΟΚ», για να προσθέσει με έμφαση: «Ξέρετε πόσο ήταν τα πρόστιμα τότε; 862 εκατομμύρια ευρώ!»
Συνεχίζοντας, επιχείρησε να βάλει το ζήτημα σε διαχρονική βάση: «Κατά την περίοδο 1996 μέχρι σήμερα είναι 2,7 δισ. ευρώ. Ο Κ. Μητσοτάκης φταίει για ΤΑ 2,7;δις» «Το φετινό πρόστιμο είναι 415 εκατ., τα 103 περίοδο 2016–2019. Τότε ήταν ο Κ. Μητσοτάκης;».
Στρέφοντας τα βέλη του και προς παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, ρώτησε: «Ο Χνάρης, υπεύθυνος αγροτικού στα Ζωνιανά, δεν έχει καταλάβει για όσα γινόντουσαν;» Και φωνάζοντας προς τον Ανδρουλάκη:
«Αυτό είναι το ύφος; Έλεος! Περιοχή Μυλοποτάμου! Αλλού είναι τα Ζωνιανά;;;»
Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης:«Ο λαός γελάει με τον άνθρωπο που έλεγε ότι δεν υπάρχει πιο διεφθαρμένο κόμμα από τη ΝΔ και πήγε σε αυτό το κόμμα. Αυτός είναι ο Άδωνις και έγινε αντιπρόεδρός σας!»
Και όταν ο Γεωργιάδης τον ειρωνεύτηκε: «Γελάει μαζί μου ο λαός και όχι με τον Τζίμι Τζαμπ της πολιτικής;», ο Ανδρουλάκης αντέτεινε:
«Δεν έχετε έρμα!»
Στο ζήτημα της ευθύνης, επανήλθε με έμφαση: «Ζητώ προανακριτική. Να την ψηφίσετε για να πάνε δύο υπουργοί σας στη Δικαιοσύνη. Με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».
Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι διαρρέει non papers για να στοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.
Ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε κλείνοντας: «Θα το λύσουμε και το ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα κριθούμε στις εκλογές του ’27. Αν αρχίζετε περί εγκληματικής συμμορίας, θα πηγαίνετε γυρεύοντας!»
Ο Ν. Ανδρουλάκης, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους, επανέφερε την υπόθεση των υποκλοπών:«Η δικιά μου υποκλοπή έγινε για να μην είμαι εγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός που θέλατε για να τον έχετε στην τσέπη σας. Δεν τον έχετε όμως».«Ζητώ από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον φαύλο αντιπρόεδρό του. Υπάρχει απόφαση της Δικαιοσύνης που με δικαιώνει. Διαφορετικά, είναι ο ενορχηστρωτής της χυδαιότητας και του παρακράτους!», προσέθεσε.
Ο Α. Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα: «Αύριο στον εισαγγελέα! Καμία απόφαση δεν δικαιώνει τη Βλάχου!»
Η τελευταία λέξη ήρθε από τον Παύλο Πολάκη, που ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής σχολίασε: «Τόσος ζόφος, τόση μπόχα, και να έχεις αντιπρόεδρο να υπερασπίζεται με τόση ζέση εκλόγιμη φεουδαρχία που έχει εξελιχθεί σε εγκληματική οργάνωση».
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



