Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ: «Με τη Λιβύη μάς συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο»
Στην ατζέντα των συζητήσεων κυριάρχησαν οι διμερείς σχέσεις και η επείγουσα ανάγκη έναρξης διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Στην ατζέντα των συζητήσεων κυριάρχησαν οι διμερείς σχέσεις και η επείγουσα ανάγκη έναρξης διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Παράλληλα, κομβικό θέμα αποτέλεσε το μεταναστευτικό, με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέλνουν σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η δημιουργία μιας νέας, μόνιμης οδού για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική μέσω της Λιβύης προς την Ελλάδα και την Ιταλία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω ζητήματα τα οποία αφορούν το μεταναστευτικό τις θαλάσσιες ζώνες καθώς επίσης και τη διμερή μας συνεργασία. Με τη Λιβύη μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις, μας συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο καθώς επίσης και το ζήτημα που έχει να κάνει με μία Μεσόγειο της ειρήνης και της ευημερίας των λαών. Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό την αδιατάρακτη σχέση μας και ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και απτά αποτελέσματα για την πρόοδο των σχέσεων μας».
Στη δικαστική αίθουσα για τα Τέμπη: Η πρώτη «ρωγμή» με τις αποζημιώσεις και τι σημαίνει για τη δίκη που ξεκινά σήμερα
Έρχεται το ακριβότερο Πάσχα των τελευταίων χρόνων - «Κατά 20% υψηλότερες οι τιμές όλων των προϊόντων»
Στον «πάγο» 8.000 μοτοσικλέτες μετά το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον διαγωνισμό για τις πινακίδες
Η Αττική στον πυρήνα της κακοκαιρίας Erminio: Η σύγκλιση των ανέμων και η πανσέληνος ανεβάζουν την επικινδυνότητα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



