• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συννεφιά με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες την ΤρίτηΈρχεται ειδική εφαρμογή στα κινητά για ογκολογικούς ασθενείς - Το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου ΥγείαςΟ Τραμπ απειλεί να περάσει και από την Κούβα αφού «τελειώσει» με το ΙράνΒανς για Ιράν: «Η μπάλα βρίσκεται στο δικό του γήπεδο» - Η απάντηση της Τεχεράνης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.08.2025 17:40
Newsroom
Newsroom

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Σύρο ομόλογό του: Στο επίκεντρο το θέμα της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών

Οι δύο υπουργοί σημείωσαν ότι η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Γεραπετρίτης (Χ)
Γεραπετρίτης (Χ)

«Σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση τους, σε μια εύθραυστη γεωπολιτικά συγκυρία, δεδομένων των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο» αποτέλεσε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Ασάαντ Αλ-Σιμπάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.08.2025 12:55 
Μαρινάκης: «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία» - Τι είπε για ΔΕΘ, συντάξεις, ΟΠΕΚΕΠΕ, πυρκαγιές

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Λάνας Ζωχιού οι δυο υπουργοί συζήτησαν μεταξύ άλλων, την παροχή εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, τεχνογνωσίας για την οικοδόμηση θεσμών και την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης με τη σύσταση τεχνικών επιτροπών.

 «Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα παγίως στηρίζει την κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης των δεσμεύσεων από την πλευρά τής μεταβατικής συριακής διοίκησης για μία συμπεριληπτική διακυβέρνηση, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις, από την οποία δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί καμία εθνοτική και θρησκευτική κοινότητα» σημείωσε η κ.Ζωχιού.

Παράλληλα ο κ.Γεραπετρίτης «επανέλαβε το αμείωτο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία και την κρισιμότητα διατήρησης ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης και του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ως θεσμού που προστατεύει και προωθεί τις σχέσεις της Δαμασκού με το Ελληνορθόδοξο και εν γένει Χριστιανικό ποίμνιο στη Συρία. Επισήμανε, επίσης, τη σημασία προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και δη, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών κρατών».

Τέλος η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Αλ-Σιμπάνι «επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να προάγουν την περιφερειακή συνεργασία με την καθιέρωση τριμερούς σχήματος με τη συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πιθανή πρώτη συνάντηση, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 80ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη».

Διαβάστε ακόμη

Ο Λαζαρίδης ως αδύναμος κρίκος, το αυτονόητο του Θεοδωρικάκου και η Κοβέσι στο τιμόνι των εξελίξεων

Έρχεται ειδική εφαρμογή στα κινητά για ογκολογικούς ασθενείς - Το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Δύσκολη η… επιστροφή στην καθημερινότητα για την κυβέρνηση: Οι «γαλάζιες» γκρίνιες, το pressing της αντιπολίτευσης και τα ανοιχτά μέτωπα

Πέτερ Μάγιαρ: Ένας φιλοευρωπαίος «Όρμπαν» ή ο μεταρρυθμιστής της Ουγγαρίας;

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • συνάντηση
  • υπουργείο Εξωτερικών
  • ειδήσεις τώρα
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr