Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 15 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ψηφοφορία
Το θέμα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να ξεκαθαρίζει πως η Διάσκεψη δεν μπορεί να απορρίψει απόφαση της Ολομέλειας, αλλά μόνο το αντίστροφο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Με την εκλογή προεδρείου θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διαδικασία για την οποία όλα τα κόμματα έχουν ήδη αποστείλει λίστες με τα μέλη τους, πλην του ΠΑΣΟΚ.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ψηφοφορία
Η συγκρότηση της Επιτροπής για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις, αναμένεται να δώσει τον τόνο για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις του φθινοπώρου, καθώς πρόκειται για ένα από τα μείζονα μέτωπα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα επανάληψης της διαδικασίας για την ψηφοφορία της προανακριτικής επιτροπής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά με ξεχωριστές επιστολές ζήτησαν την ακυρότητα της ψηφοφορίας.
Το θέμα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να ξεκαθαρίζει πως η Διάσκεψη δεν μπορεί να απορρίψει απόφαση της Ολομέλειας, αλλά μόνο το αντίστροφο. Η θέση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε ομόφωνα με 12 ψήφους, καθώς τα κόμματα που είχαν εγείρει ενστάσεις απείχαν. Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου.
Ο κ. Κακλαμάνης έδωσε περιθώριο ενός μήνα στα κόμματα για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συνεχιστεί η τρέχουσα «χαλαρότερη» εφαρμογή ή να επιστρέψουν στην αυστηρή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής. Το θέμα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης των Προέδρων στις αρχές Οκτωβρίου.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Βουλής, προγραμματίζεται η ψήφιση δύο νομοσχεδίων έως το απόγευμα της Τετάρτης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αναχωρήσουν για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το ίδιο πλαίσιο θα ισχύσει και για την αντιπολίτευση την επόμενη εβδομάδα, διαμορφώνοντας έναν πυκνό αλλά σύντομο κοινοβουλευτικό κύκλο πριν από την πολιτική αιχμή στη ΔΕΘ.
Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε κλήσεις για κακουργήματα και στους 13 βουλευτές της ΝΔ - Τι... πήρε πίσω μετά
Ντροπή: Γιατρός του ΕΣΥ κομπάζει ότι «τακτοποιεί» αδέσποτα και απειλεί εθελοντές
Αδέρφια παρίσταναν τους εμίρηδες και ζούσαν στη χλιδή: Πώς έγινε η απάτη των 21 εκατ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



