Ανδρουλάκης: Μεθοδεύσεις από τη ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Για μεθοδεύσεις στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο τη συγκάλυψη κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Διαδικασία - παρωδία
Ο κ. Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του, με δεδομένο πως τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι κλήσεις των πρώτων μαρτύρων, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας μεθόδευσε και πάλι μία διαδικασία-παρωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης που έχει αποφασίσει».
Όπως σημείωσε, «από τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς, όλοι εκείνοι δηλαδή που σε αγαστή συνεργασία με στελέχη του Οργανισμού και την πολιτική κάλυψη των δύο υπουργών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διασπάθισαν εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήταν τέτοια η προχειρότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που στις κλήσεις μαρτύρων συμπεριέλαβε ακόμη και νεκρούς υπουργούς και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεν είναι μόνο προσβλητικό για τη μνήμη ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή αλλά είναι και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, που παρακολουθεί εδώ και μήνες έναν πρωθυπουργό αρχικά να υποβαθμίζει ως "σκιές" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ σε επίκαιρη ερώτηση που του είχα καταθέσει, και αργότερα να εμποδίζει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις ευθύνες των υπουργών του αρνούμενος τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που προτείναμε. Να κρύβει τους βουλευτές του και να επιχειρεί να ελέγξει την ψήφο τους σε μια πρωτοφανή διαδικασία στα κοινοβουλευτικά χρονικά», τόνισε ο πρόεδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Τέτοιες μεθοδεύσεις είναι κυρίως ενδεικτικές της αντίληψης της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, που αντιμετωπίζει το κράτος ως κομματικό φέουδο, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ως εργαλείο απαξίωσης και προσβολής των θεσμών και των διαδικασιών της Βουλής», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη λόγω σφοδρής χιονοθύελλας
Μια ανάσα από τη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν: Θα χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν; Τα πιθανά τέσσερα σενάρια
Χάος στο Μεξικό μετά τον θάνατο του «El Mencho»: Απαγόρευση κυκλοφορίας και προειδοποιήσεις σε ξένους πολίτες
Κούλουμα στον Λόφο του Φιλοπάππου: Χαρταετοί χρωμάτισαν τον ουρανό της Αθήνας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



