• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Θρίλερ στην Ηλεία: Αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χαντάκι - Άφαντος ο οδηγός
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.05.2019 16:44
Newsroom
Newsroom

Διαψεύδει ο Βίτσας δεύτερο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Λέσβο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνει λόγο για κακόβουλη φημολογία - Τόνισε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Σε κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας που κυκλοφορεί περί δημιουργίας δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία κυκλοφορεί κακόβουλα σχετικά με δήθεν πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο. Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί δεύτερο ΚΥΤ σε κανένα από τα νησιά μας. Αυτή είναι η πάγια, διαχρονική και αμετάκλητη πολιτική μας απόφαση».

Ο υπουργός διευκρινίζει επιπλέον «προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς ορισμένους που διαδίδουν ανάλογα χονδροειδή ψεύδη, θεωρώντας πως θα ωφεληθούν πολιτικά ενόψει των τοπικών εκλογών, ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί αδίκημα που διώκεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας».

Σχετικά με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί το ΚΥΤ Μόριας ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και εξηγεί ότι η καθυστέρηση που υπήρξε σχετίζεται «με την απόφασή μας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιοχής και μεγαλύτερο πληθυσμό. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσία σε όλους τους κατοίκους, ανεξαιρέτως».

Ο υπουργός καταλήγει λέγοντας ότι «οι επιλογές μας αντανακλούν τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού του λαού μας και ειδικά του λαού της Λέσβου που έχει προσφέρει τόσα πολλά» και συμπληρώνει: «Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε ανενόχλητους όσους με ψεύδη κηρύσσουν την ξενοφοβία, το μίσος και τη μισαλλοδοξία».

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης
  • Δημήτρης Βίτσας
  • Λέσβος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr