• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.05.2019 20:36
Newsroom
Newsroom

Μήνυμα Αποστολάκη προς Τουρκία: Να παύσουν οι παράνομες δραστηριότητες

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έθεσε το ζήτημα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και των δραστηριοτήτων της στην κυπριακή ΑΟΖ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Το ζήτημα της «προκλητικής» στάσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και των «παράνομων δραστηριοτήτων» στην κυπριακή ΑΟΖ ήγειρε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στη σημερινή κοινή συνεδρίαση υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών.

«Η σταθερή πολιτική της Ελλάδας είναι να διευθετεί το οποιοδήποτε ζήτημα με τους γείτονές της με καλή πίστη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στις ισχύουσες συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας μετά το πέρας της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τόνισε την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ , τονίζοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να παύσει τις παράνομες δραστηριότητες της, να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να απόσχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

Γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ
ΑΠΟΨΕΙΣ13.05.2019 16:58
Ανεπίτρεπτο η Ε.Ε. να μην ανακοινώνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Ανεπίτρεπτο η Ε.Ε. να μην ανακοινώνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει τον ψύχραιμο τρόπο που η Κύπρος αντιμετωπίζει το θέμα» και εξέφρασε την ικανοποίησή της Ελλάδας για το γεγονός «ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα υποστήριξαν σταθερά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της».

Επισήμανε, δε, ότι «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό θέμα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ». «Έτσι σε πνεύμα αλληλεγγύης η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει μια ενιαία στάση όταν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους της και παραβιάζονται οι διατάξεις του διεθνούς δικαίου στην επικράτειά του», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός. Ερωτηθείς για την αντίδραση των ομολόγων του, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «όλοι υποστηρίζουν τη θέση της Κύπρου και ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να σταματήσει αυτή η παράβαση».

Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • κυπριακή ΑΟΖ
  • Αιγαίο
  • Ευάγγελος Αποστολάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr