Μητσοτάκης: Βαθιά σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στο Σίδνεϊ - Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις εβραϊκές κοινότητες
«Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

«Βαθιά σοκαρισμένος» από τις σημερινές επιθέσεις στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Χάνουκα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταδικάζει «τη βία με τον πιο έντονο τρόπο».
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις εβραϊκές κοινότητες παντού. Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα αγγλικά.
Deeply shocked by today’s attacks in Sydney during Hanukkah celebration. I condemn this violence in the strongest terms. We stand in solidarity with the Jewish communities everywhere. Antisemitism and hatred have no place in our societies.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 14, 2025
Υπενθυμίζεται ότι στους 12 ανήλθαν οι νεκροί και στους 29 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην εμβληματική παραλία Bondi στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο ένας δράστης, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ στην περιοχή βρίσκονταν εκατοντάδες λουόμενοι, προκαλώντας σκηνές πανικού.
«Δεν είναι ειρηνευτική συμφωνία»: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος του Τραμπ
Κυκλοφοριακό «κραχ» στην Αττική: Ξεκλειδώνει ο κόμβος Μεταμόρφωσης, στο συρτάρι τα μεγάλα έργα-ανάσα
Όσα είπε ο Τσίπρας στη Νίκαια: «Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση» - Το νέο αφήγημα, το δίλημμα, το στοίχημα
Η απειλή του 25%, το τέλος του Φάμελλου και η αμερικανική απόβαση στον Κυπαρισσιακό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




